Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Я та мої емоції

        Сьогодні в Україні немає жодної людини, яка б так чи інакше не зазнала впливу війни. Пережитий стрес може позначитися як на фізичному, так і на ментальному здоров’ї. Психологічні проблеми наростають непомітно, впливають на всі сфери життя та послаблюють здатність протистояти викликам.

        У березні 2023 року за ініціативи першої леді України Олени Зеленської стартувала Всеукраїнська програма ментального здоров'я «Ти як?». Мета кампанії – сприяти формуванню у суспільстві культури піклування про ментальне здоров'я, показати інструменти, які допоможуть українцям дбати про свій внутрішній стан, зробити піклування про ментальне здоров’я щоденною звичкою українців.

        До виконання цієї програми долучилася і наша бібліотека, адже найвразливіші під час війни — діти та підлітки. 26 лютого у відділі обслуговування дітей середнього і старшого віку спільно із психологічною службою бібліотеки відбувся тренінг для восьмикласників однієї із київських шкіл «Я та мої емоції». Психолог розповіла підліткам, як боротися зі стресом, пояснила, що таке резилентність (психологічна стійкість), навчила вправ, що знімають напругу в тілі, показала різноманітні техніки релаксації тощо.

        Робота у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» триватиме і надалі, адже дбати про своє ментальне здоров’я слід так само, як і про здоров’я фізичне. Саме ментальне здоров’я дозволяє нам повноцінно жити, реалізувати власний потенціал та долати життєві стреси.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей