Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«Бібліотеки. Діти. Громади». Пройшла чергова Всеукраїнська онлайн-школа
для бібліотечних працівників громад

        28 лютого у Національній бібліотеці України для дітей відбулася Всеукраїнська онлайн-школа для бібліотечних працівників територіальних громад «Бібліотеки. Діти. Громади». Цього разу до навчання долучилися 479 бібліотекарів Дніпропетровської та Тернопільської областей. Для них експерти школи підготували ряд практичних рекомендацій щодо здійснення бібліотечно-інформаційного обслуговування користувачів-дітей, а також поділилися напрацюваннями, які  допоможуть бібліотекам стати осередками культурного життя громади.

        Алла Гордієнко, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, у вітальному слові наголосила  на  актуальності надання культурних послуг бібліотеками для дітей територіальних громад, що у надзвичайних умовах воєнного часу є запорукою успіху громади.

        Експерти Національної бібліотеки України порушили важливі питання роботи бібліотек територіальних громад. Зокрема, Людмила Полікарпова, заступник генерального директора з науково-методичної роботи, окреслила правові аспекти функціонування закладів культури у громадах, пов’язані із завершенням процесу утворення територіальних громад, наголосивши на можливостях, що відкриваються перед бібліотеками.

        Наталія Загоруйко, завідувач відділу формування та зберігання документних ресурсів, наголосила на законодавчих аспектах актуалізації бібліотечних фондів в умовах збройної агресії рф на території України.

        Наталія Дзюба, заступник генерального директора з інформаційних технологій НБУ для дітей, окреслила основні аспекти формування медійної та інформаційної грамотності, адже вміння відрізнити достовірну інформацію від фейків є запорукою успішної протидії дезінформації та шахрайським повідомленням серед користувачів інтернет-мережі.

        Сніжана Кисельова, завідувач відділу каталогізування НБУ для дітей, підкреслила важливість переходу каталогів бібліотек на універсальну десяткову класифікацію (УДК) та познайомила із методичними порадами щодо організації фонду.

        Валентина Красножон, завідувач відділу довідково-інформаційного обслуговування НБУ для дітей, розповіла про корисні веб-ресурси Національної бібліотеки для дітей, що допомагають розвивати пізнавальні інтереси дітей та популяризують читання.

        Ірина Шестопал, завідувач відділу проєктно-грантової діяльності та зв’язків із громадськістю, акцентувала увагу на якісних змінах, зокрема щодо  згуртованості ТГ, що є непрямим наслідком проєктної діяльності бібліотек для дітей, що сприяє їхній модернізації;

        Наталія Невмержицька, завідувач відділу обслуговування дітей середнього і старшого віку та організаторів дитячого читання, представила слухачам школи основні методики та напрямки патріотичного виховання у дитячих бібліотеках.  Жанна Кунцяк, завідувач відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку НБУ для дітей, поділилася етапами успішного створення та реалізації заходів із читачами дошкільного та молодшого шкільного віку в умовах війни.

        Також говорили  із Ольгою Шемотою, завідувачем відділу соціокультурної діяльності НБУ для дітей, про хайп і хейт  на сторінках бібліотек для дітей у соціальних мережах. А Ольга Петренко, завідувач науково-дослідного відділу НБУ для дітей, ознайомила із техніками моніторингу та оцінювання якості надання культурних послуг.

        Усі учасники навчання традиційно отримають електронний сертифікат.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей