Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Наука і техніка

      Мейрґрід С. Роботи та дрони : минуле, сьогодення та майбутнє / Скотт Мейргрід ; пер. з англ. С. Нємцова ; худож. Д. Чабот. – Харків : Vivat, 2022. – 124, [1] с. : іл. - (Щось цікаве) (Наука в коміксах).

      А ти знаєш, що роботи — явище не нове? Люди давно їх створюють, щоб покращити собі життя. Головний герой коміксів — механічний голуб Поллі — розкаже історію створення і використання роботів. Ви дізнаєтеся, що таке роботи і дрони, яка між ними різниця, де вони застосовуються, які домашні прилади є роботами тощо.


      Беренсевич П. Династія Криворучків / П. Беренсевич ; іл. Н. Кухарської ; пер. з пол. М. Жойа, О. Бомер. – Харків : Школа, 2021. – 63 с. : іл.

      Якщо ти дуже допитливий і все розбираєш на запчастини, а батьки на тебе сваряться за це - то це видання для тебе і твоїх батьків. У книжці розповідається про винаходи різних часів минувшини на прикладі бешкетування дітей одного роду Криворучків. Так маленький хопчик Мацек втопив мобільний телефон батька у супі. Сам же батько будучи дитиною Юреком, залив фарбою телевізор своєму батькові, а от коли батько батька Юрека був дитиною, також зробив шкоду своєму татові і так до початку 19 століття. А які витівки будуть у дітей роду Криворучків в недалекому майбутньому? Із прикладів книжки ти переконаєшся, що деяки дитячі пустоші перетворюються на винаходи в майбутньому.

      Джекобі Д. Інженерія : книжка-активіті / текст Д. Джекобі ; дизайн та іл. В. Баркер ; пер. з англ. О. Любченко. — Харків : Ранок, 2020. — 32 с. : іл. — (Серія «Stem-старт для дітей»).

      STEM — це абревіатура від англійських слів «Science, Technology, Engineering, Mathematics» (наука, технології, інженерія, математика). Ці чотири сфери тісно пов’язані між собою. Наука і математика – це ті інструменти, які інженери використовують для виконання завдань і створення машин. Інженери допомагають створювати різноманітні механізми та речі, що вирішують безліч проблем. Завдяки їхнім розробкам фарам на велосипедах не потрібні батарейки, діти з різною вагою можуть одночасно кататися на одній гойдалці, літаки підніматися у повітря, а неонові палички світитися у темряві тощо.

      Кохан В. Країна неслухняних дітей / В. Кохан ; худож. Ю. А. Гречух. — Харків : Ранок, 2020. — 88 с. : іл.

      Герої книжки Данилко, Катруся та Софійка несподівано потрапляють у країну своїх мрій, де їм усе дозволено: казитися, скільки і як завгодно, безмірно їсти солодощі, веселитися і нікого не слухати, бо дорослих у тій країні немає. І за усе це потрібно платити лише своїми спогадами: про маму і тата, братиків та сестричок, друзів, домівку… Спогадами, які до дітей ніколи не повернуться. Втім, щоб цього не сталося, і усі діти потрапили додому, імбирцям, які тут зібрали неслухів-дітей, потрібно зовсім мало – навчитися любити і віддавати часточку любові іншим.


Склади пазл "Країна неслухняних дітей"


      Барзотті І. Усе, що треба знати про науку і транспорт : з доіст. часів до сьогодення / І. Барзотті ; іл. І. Барзоті ; пер. Я. Головченко. — Харків : Віват, 2020. — 95 с. : іл. — (Серія «Енциклопедія»).

      У цьому виданні ти знайдеш інформацію про те, коли винайшли письмо та друк, як навчилися вимірювати час, як вдалося приборкати електрику, коли з’явилися перші фотографії, які були винаходи в медицині, хто вважається великим науковцем, коли з’явилися перші автомобілі, потяги, трамваї, які є види транспорту тощо.


Розв'яжи ребус

(Натисни на картинку - отримай правильну відповідь)


       Міхаліцина К. Ясь та його велика велокар’єра / К. Міхаліцина ; худож. оформ. Т. Загачевської. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. – [58] с. : іл.

      Що ти знаєш про велосипеди? А знаєш, що велосипед це – «практично, класно, здорово. А ще – екологічно»? У світі багато різних видів велосипедів. Всі вони виконують різні задачі. Є велосипеди для спуску із стрімких гір, для безпечної їзди на рівних дорогах, а є й такі на яких одночасно можуть їхати декілька людей. Про ці та інші види велотранспорту тобі розповість маленький хлопчик – головний герой оповідання, який разом з батьками піклується про чистоту повітря власного міста. Вони мандрують, їздять у садочок і на роботу та просто катаються по місту виключно на велосипедах і тому, багато про них знають.



       Зав'язкін О. В. Велика книжка. Літаки : для допитливих дорослих і дітей / О. В. Зав'язкін ; пер. з рос. Ю. В. Жиронкіної ; іл. матеріал Д. С. Турбаніст. – Київ : Кристал Бук, 2015. – 16 с., [1] c. : іл. – (Світ навколо нас) (Велика книжка).

      Що ти знаєш про літаки? Ця книжечка познайомить тебе з літаками різних країн світу. Ти дізнаєшся, як ці дивовижні машини виглядають завдяки чудовим фотоілюстраціям, їх технічні характеристики, можливості та призначення.



       Безрукова В. Поля і звуки / Безрукова, Вікторія Вікторівна. - Харків : Видавничий дім Весна, 2014. - 32 с. : іл., фотоіл. - (Моя книжкова полиця. Цікава фізика).

      З цієї енциклопедії ти дізнаєшся: що таке звук, акустика, ангстрем, децибел, обертон, звукове поле, гравітація тощо. Сам зможеш власноруч зробити музичні келихи, дослід «заразливе» коливання, співочу лінійку тощо. А як це зробити, тобі підкажуть, окрім тексту тем, ще й кольорові ілюстрації до них.



       Безрукова В. Світло і колір / В. Безрукова. – Харків : Видавничий дім Весна, 2014. – 32 с. : іл., фотоіл. – (Моя книжкова полиця. Цікава фізика).

      Прочитавши енциклопедію ти зрозумієш природу світла, з чого воно складається і як поширюється, як світлячки роблять видимим все навкруги, що таке тінь, заломлення світла, дисперсія тощо. А ще, матимеш змогу провести цікаві експерименти, виготовити власноруч найпростіший оптичний прилад.




       Кент П. Техніка / П. Кент ; пер. з англ. Л. Войтун ; дизайн обкл. Т. Абрамовських. – Київ : Перо, 2014. – 47 с. : фотоіл. – (Дитяча енциклопедія).

      Енциклопедія ознайомить тебе з космічними ракетами, швидкісним потягом, космопланом, хвильовою електростанцією, атомним підводним човном, роботом-рятівником тощо. А ще, ти дізнаєшся: що таке нанобот, як створюють спецефекти в кіно та як створюють комп’ютерні ігри. Книга прикрашена чудовими ілюстраціями, які допоможуть тобі краще сприймати розповіді про дивовижний світ техніки ХХІ ст.


       Безрукова В. Електрика / В. В. Безрукова; іл. Deymos Photo. – Харків : Весна, 2014. – 32 с. : фотоіл., портр. – (Моя книжкова полиця. Цікава фізика).

      Електрика – таке звичне сьогодні слово і нікого ним не здивуєш. Всі знають, що з її допомогою працюють комп’ютери, телевізори, холодильники, пральні машини та багато інших приладів. Проте, розгорнувши цю багато ілюстровану книжку, ти зрозумієш, що не все так просто. Електрика – це безліч дивовижних фактів і цікавих відкриттів. Ти довідаєшся: які частинки називають електронами і куди вони «біжать», які речовини називають провідниками, а які діалектриками; кого називають супергероями у світі електрики, а кого живими батарейками?


      Чи готовий ти відкрити домашню лабораторію і робити досліди і відкриття, зокрема: лимонний акумулятор; чоловічка, що танцює; вимірювач сили струму?

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей