Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«Кельдекоттівські читання — 2021» із помічником прес-аташе Посольства США (до 175-річчя від дня народження Рендольфа Кельдекотта)

Упродовж багатьох років Національна бібліотека України для дітей співпрацює з Посольством США в Україні задля популяризації американської літератури серед українських читачів.

Саме у співпраці п’ять років поспіль діє програма «Кельдекоттівські читання», у якій беруть участь дипломати посольства і стипендіати Програми ім. Фулбрайта в Україні.

Під час зустрічей із нашими читачами американці читають улюблені казки з фонду бібліотеки, які отримали медаль Кельдекотта. Цю нагороду присуджує Асоціація бібліотечного обслуговування дітей, підрозділ Американської бібліотечної асоціації.

Але головне у цих книжках те, що кожен американець знає ці історії, вони –частина їхнього дитинства і культури загалом.

Цього року ми продовжили традицію читань, незважаючи на суворі карантинні обмеження.

Люк Мейнзен, помічник прес-аташе Посольства США в Україні, захоплюється читанням із дитинства і читає щодня своїй дитині, хоча тій лише 5 місяців. У власній колекції він має книжку, яка отримала срібну медаль Кельдекотта у 2010 році.

На відзначення 175-річчя від дня народження Рендольфа Кельдекотта 22 березня 2021 року Люк Мейнзен зачитав книжку «All the World» Liz Garton Scanlon для наших читачів і дав маленьке інтерв’ю про важливість читання.

Більше тридцяти книжок, що мають золоту і срібну медалі Кельдекотта, чекають вас у нашій бібліотеці!

Відкривайте історії разом із нами, незважаючи на будь-які обмеження!

Висловлюємо щиру подяку за співпрацю Посольству США в Україні, Валентині Пашковій координатору американських просторів та Люку Мейзену помічнику прес-аташе.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей