Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

STEM-проєкт «Maker Spaсe»

           У Національній бібліотеці України для дітей віднедавна працює студія «Maker Spaсe» за принципом STEM-освіти. Що ж це таке? Акронім STEM вживається для позначення популярного напряму в освіті, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) та математику (Mathematics).

           Важливо розуміти, що STEM – це не просто технічна освіта. Вона включає значно ширше поняття, а саме вдале поєднання креативності та технічних знань. У всьому світі спостерігається дефіцит фахівців з технічних напрямків, попит на них росте набагато швидше, ніж на інші спеціальності, саме тому, у відповідь на виклики часу, такий тип освіти виходить на перший план.

           Студія «Maker Spaсe» поєднує в собі технічну творчість та книгу і навчає учасників студії працювати із 3D-ручкою. Процес малювання такою ручкою напрочуд захоплюючий, в цьому переконалися наші студійці під час практичних занять у бібліотеці.

           3D-ручка — інструмент, який малює пластиком тривимірні моделі. Принцип роботи гарячої 3D-ручки неймовірно простий. На відміну від звичайних пристроїв для письма та малювання, замість чорнила заправляється пластикова нитка. Вбудований механізм автоматично підводить нитку до екструдеру, де вона розплавляється і видавлюється в розплавленому вигляді назовні.

           На сьогодні 3D-ручка являє собою інструмент для творчості, в тому числі для виготовлення дрібних побутових виробів. Однак спочатку її розробляли для корекції фігур, які друкують 3D-принтери, шляхом згладжування дрібних дефектів або нарощування відсутніх виступів.

           Під час карантину було розроблено серію відеовипусків майстер-класів, в яких були представлені різні пластикові вироби, зроблені за допомогою 3D-ручки та різні цікаві факти про виготовлені об’ємні фігури.

           Переглянути усі випуски можна за цим посиланням.

           Після карантину будуть відновлені практичні заняття для дітей віком від 8 до 13 років з дотриманням усіх санітарно-епідемічних норм.

           Якщо бажаєте долучитися до студії «Maker Spaсe», заповніть, будь ласка, Google-форму

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей