Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Казка, що веде дорогою добра

           Казка – це те, з чого починається дитинство. Це та подорож, яка дає змогу мріяти, яка переносить нас у дивовижні світи, що чарують своєю незвичайністю, красою, різнобарвністю та загадковістю. Вона відкриває наші очі та серця на ті одвічні проблеми, які заполонили наше життя. І тільки казка може надати малечі відповіді на ті запитання, що стосуються моральних цінностей та правильних вчинків.

           Саме той, хто може поєднати у своїй творчості всі ці важливі складові, і має право називатися майстром слова. Тому сьогодні ми згадуємо одну з найвідоміших казкарок української літератури в 115-річчя від дня її народження – Оксану Іваненко. Адже ця людина пронизана дитячим світом наскрізь і кому, як не їй, створювати саме такі твори, що захоплять дитячу мрійливу душу і донесуть найважливіше.

           Головне у творчості Оксани Іваненко — навчити дітей бути справжніми людьми, уміти визнавати свої помилки та недоліки, переборювати в собі думки про зло та вміти робити добро. Цікаво, що ці моральні цінності письменниця подає читачам у дещо нестандартному вигляді. Наприклад, у казці «Великі очі» з’являється незвичайний персонаж, схожий на чарівника із відомих нам казок, але він постає в образі дивного лікаря. І тим він цікавий, що працює не зі звичайними хворими на застуду чи головний біль, він лікує брехунів, ледарів, боягузів та заздрісників, які в нашому житті, на жаль, зустрічаються. А ось лісові мешканці зі збірки «Лісові казки» вчать дітей того, що є особливо актуальним сьогодні — берегти природу, ставитися до неї з любов’ю та ніжністю, бути добрими та співчутливими.

           Тож, читайте казки Оксани Іваненко, адже вони наділені особливою енергією, несуть у собі добро, яке завжди має панувати в душі кожного маленького читача, щоб із нього виросла справжня людина з глибоким духовним світом.



 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей