Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Всесвітній день Землі

           22 квітня – Всесвітній День Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища та збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа.

           Уперше День Землі відзначили 22 квітня 1970 році у Нью-Йорку. Студенти, школярі та їхні вчителі організували природоохоронну акцію «Національний День Землі», запропонувавши зазирнути вглиб екологічних проблем і разом пошукати їх вирішення.

           Україна відзначає День Землі з 1992 року і прагне стати повноцінним учасником передових світових процесів та реформування економіки з урахуванням екологічних аспектів. Дбайливе ставлення до природи, навколишнього середовища – важливий крок на цьому шляху.

           Кожен мешканець планети може зробити свій маленький вклад у справу захисту та відновлення довкілля, і не тільки у цей день – очистити від сміття берег улюбленої річки, посадити дерево, вимкнути за собою світло в кімнаті, здати макулатуру на переробку, пройтися пішки до школи чи роботи. Але саме з таких незначних дій складаються великі справи! Уявіть, тисяча людей посадили по одному дереву – ось вам і ліс! Мільйони людей закрутили кран, коли чистили зуби – річку врятували від пересихання. Мільйони людей вимкнули світло, виходячи з кімнати – одна ТЕС не потрібна. Саме такі дії допомагають нам врятувати природу Землі, зберегти добробут нашого великого спільного Дому.

           10 простих порад, як допомагати нашій планеті, ви можете переглянути в презентації «Живемо в стилі еко (найкращі десять корисних порад)».

           Детальніше про книжки, які допоможуть сформувати свідоме ставлення до світу, природи, речей та власного життя, можна дізнатися з презентації «Я можу жити без сміття».

           З Днем Землі!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей