Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«STEM: Maker space»: Міст «Золоті Ворота»

           Багато з нас небайдужі до красивої архітектури. Ми подорожуємо з метою помилуватися нею, фотографуємо і зберігаємо в своїй пам’яті. З одного боку, мости є практичною частиною архітектури, а з іншого – дуже привабливою. У багатьох країнах вони виглядали настільки гарно і оригінально, що підкорили тисячі сердець своєю незвичністю.

           Міст «Золоті Ворота» (The Golden Gate Bridge) є одним із найпопулярніших мостів у світі. Це грандіозна споруда, яка зберігає дух свого часу, вона і сьогодні привертає пильну увагу мандрівників. Відкритий у 1937 році, він аж до 1964 року носив звання найдовшого. Міст «Золоті Ворота» є одним із символів США та «візитівкою» Сан-Франциско. Побудований у вигляді висячого мосту, проходить через протоку Золоті Ворота і з'єднує Сан-Франциско з південною частиною округу Марін.

           Місце майбутнього будівництва знаходилося у сейсмічній області в 20 км від розлому Сан-Андреас і було відкрито хвилям і вітрам Тихого океану, тому до міцності мосту були висунуті жорсткіші вимоги.

           Проєкт мосту підготував інженер Джозеф Строусс, а консультантом був архітектор Ірвінг Морроу, який використовував у дизайні елементи стилю артдеко, усі математичні обчислення зробив Чарльз Альтон Еліс. Технічні характеристику мосту вражають: довжина — 27З7 метрів, ширина — 27 метрів, висота опор — 227 метрів над водою, маса — 894 500 тонн.

           Будівництво мосту «Золоті Ворота» почалося 5 січня 1933 року й тривало більше 4 років. Щодо кольору, то було розглянуто багато варіантів, але врешті-решт сталеві частини моста були пофарбовані у помаранчево-червоний колір («міжнародний помаранчевий»), який було швидко визнано вкрай вигідним на тлі пейзажу.

           Міст користується великим успіхом у кіно. Його зображення також часто використовують творці комп'ютерних ігор.

           У черговому випуску студії «Maker Space», який присвяченій саме цій архітектурній споруді, можна побачити процес створення мосту із пластику за допомогою 3-D ручки і дізнатися цікаві факти про міст «Золоті Ворота».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей