Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

28 квітня — 80-років від дня народження української письменниці І. В. Жиленко

           Ірина Володимирівна Жиленко (1941-2013) – поетеса, прозаїк, перекладач, журналістка, мемуарист. Автор близько 20 збірок віршів, творів для дітей, книги спогадів. Її вірші перекладено багатьма європейськими мовами світу. На її слова покладено пісні знаними українськими авторами-виконавцями, а саме О. Богомолець, О. Ігнатушею.

           Основна тематика лірики Ірини Жиленко — обійстя та домашній сад; шлюб та родина; пошуки щастя та естетичної гармонії у праці, любові, материнстві; природа, доброта та сковородинська проповідь «повсякденних малих справ». Письменниця є лауреатом літературної премії імені Володимира Сосюри (1987), Національної премії імені Тараса Шевченка (1996), премії імені Василя Стуса (2012). Її книга «Євангеліє від ластівки» 2018 року отримала у рамках літературної премії «Глиняний кіт» диплом «За самобутнє відображення епохи», який було вручено директору видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» І. Малковичу.

           Детальніше про життєвий та творчий шлях письменниці можна дізнатися у виданні «Ода радості від Ірини Жиленко».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей