Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

С. Нордквіст – шведський письменник та ілюстратор

           30 квітня виповнюється 75 років від дня народження Свена Нордквіста (1946) – сучасного шведського прозаїка, класика шведської літератури, талановитого художника-ілюстратора. Українські читачі знають його за серією цікавих історій про пригоди старого дідуся Петсона та його кота Фіндуса.

           Він проілюстрував багато дитячих художніх, науково-популярних та історичних книжок. Це були не лише власні видання, а й інших шведських письменників (Ю. та Т. Вісландери, П. Екерман, М. Валь).

           З дитинства він виявляв схильність до малювання та багато часу приділяв йому у шкільні роки. Наблизитися до здійснення мрії допоміг конкурс дитячої ілюстрації від видавництва «Опал» (1982 р.), де він представив першу написану та проілюстровану казку «Агатон Еман і алфавіт». Його ілюстрації до неї були визнані кращими на конкурсі. Наступного року книжка вийшла окремим виданням. Незабаром з'явилася інша книга – «Торт на іменини», Саме нею він розпочав серію казок про старого дідуся Петсона і кота Фіндуса. Досить швидко книга стала популярною у Швеції. На сьогодні його твори перекладені багатьма мовами світу та стали відомі в європейських країнах. Вони знайшли продовження у мультфільмах, комп'ютерній грі. У 2003 році С. Нордквіст був удостоєний Меморіальної премії імені Астрід Ліндґрен (ALMA).

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей