Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Бачити світ очима дитини

           Привити велику любов до книжки і бачити світ очима дитини – ці риси притаманні не кожному дитячому письменнику. Сучасна українська письменниця Зірка Мензатюк з легкістю створює чудові книжки для дітей різного віку і знаходить з ними спільну мову під час зустрічей. У неї рідкісний дар писати для дітей, і не менш дивовижне ім’я – Зірка. Маленька Зірка у дитинстві отримала товсту книжку поезій Лесі Українки, яка стала її найулюбленішою, бо це був подарунок рідного дідуся. Саме творчість української поетеси Лесі Українки надихнула її писати для дітей.

           «Казка – це зерно, яке завтра проросте», – впевнена Зірка Захарівна. Своєю творчістю вона намагається пробудити в душах читачів милосердя, добро, радість. Літературні твори цієї письменниці – добрі, повчальні, сповнені фантазії і реальності.

           У 2006 році «Видавництво Старого Лева» випустило у світ одразу три книжки письменниці: «Казочки – куцохвостики», «Київські казки» і «Таємниця козацької шаблі». Цього року вони святкують свій п’ятнадцятирічний ювілей. Ми щиро вітаємо авторку.

           Збірка казок «Казочки – куцохвостики»… «Чому куцохвостики?», – запитаєте ви. Тому що вони дуже коротенькі. До того ж, їх у збірці небагато — усього дванадцять. Це яскрава книжка з веселими казками, де багато пізнавальної інформації. У ній допитливі дітки знайдуть чимало цікавого: дізнаються, скільки барв у веселці, який із пальців найважливіший, як відшукати нотку, що загубилася, та ще багато корисної інформації.

           У другій збірці письменниці «Київські казки» головним героєм є місто Київ. Ця книжка написана не тільки для маленьких киян, а й для усіх українських дітей. Кожна дитина знайде тут цікавинки про київські дива. Для малечі розкриє свої обійми Софіївський Собор і Андріївський узвіз. Читаючи ці казочки, можна відчути тендітний аромат бузку у ботанічному саду, відпочити з друзями на Трухановому острові та весело відсвяткувати День Києва! Збірка «Київські казки» побачила світ як українською, так і англійською мовами.

           Зірці Мензатюк подобається подорожувати різними історичними місцями. Під час однієї з таких мандрівок і виник у неї задум написати пригодницьку повість «Таємниця козацької шаблі», з якої читачі дізнаються чимало цікавого про козацькі часи в Україні, про фортеці, замки, історичні заповідники. Мандруючи сторінками цієї книжки, ви дізнаєтеся, як головні герої вирушили на пошарпаному автомобільчику на пошуки втраченої шаблі – реліквії, і чим ця історія закінчиться.

           Книжки-ювіляри Зірки Мензатюк чекають на вас у відділі обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей