Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Надзвичайні пригоди барона Мюнхгаузена

           Дитячі книги про пригоди розвивають у малечі власний смак до читання. Пригодницька література, пронизана фантастичними сюжетами, відрізняється від іншої літератури тим, що показує світ в іншому ракурсі: захоплюючому, динамічному, такому, де є місце сміливим рішенням, чарівництву, труднощам і щасливим перемогам.

           Рудольф Еріх Распе, відомий німецький письменник, археолог був автором багатьох статей із мінералогії, геології, літографії. Він вважався надзвичайно талановитою і розумною людиною свого часу. У 1786 році Распе видав книжку «Пригоди барона Мюнхгаузена». В цьому році виповнюється 235 років із дня виходу книжки і хоч уже минуло стільки років, а цей твір й досі вражає читачів своїми неймовірними пригодами, дотепними диковинками та жартами.

           Юні читачі на сторінках цієї книжки мають можливість зустрітися з усілякими дивовижними істотами, поплавати океанами, політати на ядрі, прогулятися верхи на половині коня та навіть побувати на Місяці. А в основу «Пригод барона Мюнхгаузена» покладено оповідання справжнього барона Мюнхгаузена, який жив у XVIII столітті в Німеччині. Він був військовим, який свого часу жив у Росії і воював із турками. Барон Мюнхгаузен був великим фантазером, вигадником, кмітливим мисливцем і дуже дотепною людиною. Він вмів знайти вихід із будь-якої складної ситуації.

           Тож, якщо вам сумно, завітайте до бібліотеки, візьміть книжку і пориньте в чудернацькі пригоди з нашим дотепним та веселим бароном Мюнхгаузеном!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей