Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Про хлопчика, який не хотів дорослішати

           Романтична казкова повість «Пітер Пен і Венді» — улюблений твір багатьох поколінь дітей у всьому світі. Полюбляють читати цю фантастичну книгу і діти в Україні. Ось уже 115 років історія, написана шотландським письменником Джеймсом Метью Баррі, заворожує і нас, дорослих, своїм неймовірно цікавим сюжетом. Читаючи її, ми разом із Пітером, хлопчиком, який не хоче дорослішати, Венді та її братами вирушимо у дивовижну подорож до острова Небувандії — країни вічного дитинства. А дивовижна ця подорож хоча б тому, що летіти треба самим. Зробити це дуже легко — варто лише уявити собі прекрасний острів. Пітер наділяє здатністю літати цих лондонських дітей і забирає їх з собою в казкову країну, де з ними відбуваються захоплюючі пригоди. У цього хлопчика є власна чарівна фея Дінь-Дінь, а його найлютіший ворог — капітан Гак, який замість руки має страшний залізний пазур!

           Разом із головними героями ми літатимемо із феями, плаватимемо із русалками, будемо дружити з індіанцями, боротися з піратами та переживатимемо ще чимало цікавих пригод.

           Історії про Пітера Пена неодноразово екранізувалися. Відомий мультфільм 1953 року «Пітер Пен» Уолта Діснея, фільм 1991 року «Капітан Крюк». У 1987 році двосерійний фільм «Пітер Пен» вийшов на кіностудії «Білорусьфільм», а в 2003 році однойменний фільм вийшов і в США.

           Ця казка відома у всьому світі, але особливо її полюбляють британці – у Лондоні навіть є пам’ятник Пітерові Пену.

           Ви хочете помандрувати у світ фантазії? Тоді приходьте до нас і візьміть почитати цю неймовірну історію!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей