Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Модна гуцулка Христина Охітва змінює культурний код

           22 вересня о 14.00 заслужена артистка України Христина Охітва (OHITVA) зустрілася із читачами бібліотеки та поділилася сокровенним: улюбленими українськими піснями та відповідями на запитання не тільки творчого, а і особистого характеру.

           Під час карантину поціновувачі творчості української співачки вже мали нагоду почути її життєву та творчу історію в онлайн-спілкуванні на бібліотечній сторінці фейсбук. А при зустрічі наживо гуцулка заспівала і навіть не одна, а зі своєю послідовницею, студенткою Наталією Торконяк.

           Солістка Ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України Христина Охітва цінує і любить українську культуру, і особливо українську пісню, а також плекає та виховує цю любов у своїх студентках та мріє зібрати достойну команду, яка засіватиме культурні поля не тільки в Україні, а і за кордоном нашими українськими піснями.

           Співачка вбачає свою місію в тому, щоб змінювати культурний код і наповнювати його сенсом, осучаснювати пісенне надбання народу, щоб юне покоління українців любило і співало українські пісні. Вона співає в першу чергу душею, має неабиякий вокальний досвід і сама є педагогом, навчає нових та неповторних співців української душі.

           Нещодавно Христина стала однією зі 100 зірок, яких запросили у журі проєкту «Співають усі» на телеканалі «Україна», де вона має можливість відкривати самобутніх талановитих артистів та допомагати їм піднятися на новий рівень розвитку. Зі сцени прозвучала авторська пісня «Сонце і вода», а також попурі з відомих українських народних пісень, які підспівував увесь зал.

           Христина Охітва та Наталія Торконяк не тільки талановиті співачки, які вкладають у розвиток української пісні сили та душу, а ще приємні співрозмовниці. Вони спілкувалися з дітьми, розповідали про свої перші творчі успіхи, про участь у різноманітних проєктах, а також відповідали на безліч дитячих запитань, які, як відомо, бувають дуже різними. Маленьких глядачів цікавило, наприклад, чи мають наші гості домашніх тварин. Христина обожнює великих собак, а от Наталія не проти мати маленьку кішечку, але, на жаль, через гастрольний графік немає можливості їх тримати.

           Наприкінці зустрічі діти отримали від співачки плакати з автографом та диски з піснями її першого альбому «Лісова любов».

           Пам’ять про таку зворушливу та емоційну відверту зустріч залишиться надовго, і діти ще обов’язково почують як Христину Охітву, так і її послідовників, які змінюють культурний код країни і піклуються про майбутнє нових поколінь. Читачі ще довго спілкувалися з гостями, фотографувалися на згадку про цю зустріч. А вчителі дякували бібліотеці за подібні проєкти, як «Музична платформа: Слухай своє», які долучають школярів до української пісенної культури.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей