Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Серце забуте зігрійте любов’ю

           Другий місяць осені починається з особливої дати — 1 жовтня з 1991 року у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. Це свято – чисте і світле, свято наших батьків, бабусь і дідусів, день, коли ми віддаємо їм свою любов, шану і вдячність.

           З нагоди цієї події у відділі обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку для другокласників однієї з київських шкіл була проведена година милосердя «Серце забуте зігрійте любов’ю». Бібліотекар пояснила дітям на прикладі головної героїні книги Марлуз фон Лон «Моя бабуся – супергерой», що таке плинність часу, як важливо проявляти увагу та турботу до людей, які цього потребують. Також навела цікаві факти про старіння людського організму і закликала школярів піклуватися про своїх стареньких родичів, проявляти до них якнайбільше уваги. Бібліотекар познайомила дітей із літературою даної тематики, а саме із пригодницькою повістю Ульфа Старка «Втікачі» та із книгою данського письменника Кіма Фупца Окесона «Мій дідусь став привидом», у якій висвітлюється одна із найболючіших тем — як пояснити дитині смерть рідної людини. Всі ці книги надані бібліотеці Українським інститутом книги.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей