Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Харизматичні герої Роалда Дала

           13 вересня 2021 року виповнилося 105 років від дня народження Роальда Дала, популярного і улюбленого британського (уельського) письменника, казкаря та сценариста норвезького походження.

           У 40-х роках XX століття він здобув славу як автор творів для дітей та дорослих, які ставали бестселерами, а за їхніми мотивами створювалися багато художніх та анімаційних фільмів. Вигадливими та неймовірно веселими книгами класика англійської літератури зачитуються діти та дорослі всього світу. В Україні його творчість добре знана серед малечі завдяки книжкам «Чарлі і шоколадна фабрика», «Матильда», «Відьми», «Джеймс і гігантський персик», «ВДВ» тощо у перекладі В. Морозова та І. Стронговського. Всі дитячі книги письменника були проілюстрованi англійським художником Квентіном Блейком, який знайшов особливий стиль, що відповідав духу творінь майстра.

           У фонді Національної бібліотеки України для дітей налічується 17 творів Роальда Дала англійською мовою та 7 творів українською мовою, загалом більше шістдесяти примірників книжок.

           Протягом тижня у відділі документів іноземними мовами діти знайомилися із творчістю Роальда Дала та зачитували уривки дивовижних історій британського письменника, а саме: «Відьми», «Матильда» і «ВДВ».

           Учасники онлайнового бібліотечного об’єднання «Англійська без обмежень» під час двох зустрічей читали історію «Charlie & the Chocolate Factory», яку здебільшого знають за фільмом «Чарлі і шоколадна фабрика».

           Окрім дитячих повістей та казок, Роальд Дал також написав збірку цікавих, дотепних та трохи моторошних віршів «Dirty Beasts» (пер. з англ. «погані звірі»).

           У продовження знайомства з творами Роальда Дала учасники онлайнового бібліотечного об’єднання «Англійська без обмежень» прочитали і переклали першу історію цієї збірки. Читачі були щиро здивовані сюжетом твору, оскільки ніхто з них раніше не знав про цю збірку (через відсутність україномовного перекладу). І незважаючи на химерність та подекуди дійсно страшні епізоди історії, слухачі залишилися задоволеними.

           Більше інформації про творчість англійського письменника пропонуємо дізнатися з інформаційного списку «Незвичайні історії Великого казкаря», підготовленого для проведення заходів із нагоди 105-річчя від дня народження Р. Дала.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей