Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«Азербайджан книжковий» zoom-зустріч з письменницею Лейлі Салаєвою

           7 жовтня 2021 року в Національній бібліотеці України для дітей відбулася літературна zoom-зустріч читачів, учнів гімназії №172 «Нивки», із сучасною азербайджанською письменницею Лейлі Салаєвою.

           На початку зустрічі дітям розповіли про Азербайджан та показали краєвиди Баку, які поєднують традиції і модерн: хмарочоси у формі язиків полум’я;величезне колесо, схоже на London Eye; Центр Гейдара Алієва архітектора Заха Хадід; Baku Book Center, де можна почитати книжки і купити їх. Відео чудово ілюстрували розповідь та допомогли «перенестися» до цього чудового міста.

           У колекції Національної бібліотеки України для дітей є книжка Лейлі Салаєвої «Dilber and her Spoonful Journey» азербайджанською та англійською мовами. Ілюстрації до видання у традиційному народному стилі створив визнаний художник Аріф Хусейнов.

           Це історія про те, як мати розважає доньку, щоб та поїла. Для цього вони вирушають у «подорож з ложкою». Перша ложка дала їм сили на прогулянку заквітчаними лугами, друга – допомогла покаталися на гойдалці, третя – перенесла на колесо,звідки було видно гарні кораблі.

           Авторка книжки люб’язно погодилася зустрітися з юними читачами нашої бібліотеки, щоб поспілкуватися про її творчість і культуру Азербайджану. Хоча Київ та Баку розділяє майже 2 тис. км, завдячуючи програмі Zoom ми змогли зустрітися!

           Пані Лейлі читала свою книжку англійською мовою, а потім – азербайджанською, аби діти почули, як звучить її рідна мова. Також під час зустрічі говорили про створення і видання книжок, про важливість знання англійської мови, шкільні програми і цікавість до читання.

           Дякуємоталановитій письменниці за цікаву розповідь і співпрацю!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей