Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Зустріч із художницею-ілюстраторкою Поліною Дорошенко

           12 жовтня до відділу мистецтв на творчу зустріч із читачами завітала талановита молода художниця, ілюстраторка Поліна Дорошенко. Книги з малюнками пані Поліни представлені в нашій бібліотеці: «Байки Федра», Леся Українка «Лісова пісня», Юлія Лактіонова «Маєчка», «Перше мереживо Стефанії», «Що таке відпустка» та інші. Візитівкою майстра стала ілюстрована нею книга Лесі Українки «Лісова пісня», яка потрапила в список найкращих книжок світу «The White Ravens Award».

           Шестикласники ознайомилися із творчістю художниці. Під час зустрічі пані Поліна із задоволенням відкрила таємниці художнього і друкованого світу, розповіла, як проходить процес створення ілюстрації від задумки до готової книги. З’ясувалося, що важливу роль для ілюстратора має підготовчий етап – це читання рукопису твору, виконання величезної кількості начерків та ескізів, вибудовування композиції. Діти отримали можливість побачити оригінали ілюстрацій Поліни Дорошенко до книг та дізналися про секрети створення художніх образів за допомогою різних технік.

           Захід вийшов дуже цікавим і пізнавальним. Завершилася зустріч спільною фотосесією з чудовою талановитою художницею.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей