Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Освітні школи Києва

           20 жовтня у відділі обслуговування дітей середнього і старшого віку відбувся захід – історичний нотатник «Освітні школи Києва». На зустріч із семикласницями завітав Олександр Гонтар – завідувач сектору освітньої роботи Музею історії Десятинної церкви.

           Гість ґрунтовно і вичерпно висвітлив тему зародження та еволюції освіти і шкільництва у Києві від дохристиянських виховних традицій до XIX ст. Панянки із зацікавленням слухали розповідь про першу школу у Києві, відкриту у Десятинній церкві; київську двірцеву школу «книжного вчення» та її особливості; першу бібліотеку, засновану Ярославом Мудрим при Софійському соборі; першу монастирську школу Києво-Печерської обителі та школу Видубецького монастиря тощо.

           Особливу увагу читачок привернула інформація про жіночі школи та перше у Європі жіноче училище, відкрите у 1086 році онукою Ярослава Мудрого Анною Всеволодівною при Андріївському монастирі. Свою розповідь Олександр Іванович вдало доповнив презентацією «Шкільні атрибути», де йшлося про перші шкільні парти, портфелі, дошку, каламар-непроливайку, щоденники, та інше шкільне приладдя.

           Тематична викладка літератури була в центрі уваги дітей. А бібліотекар прорекламувала найновіші книги.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей