Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Meet and Code 2021 завершився! До зустрічі у 2022!

           Ну що ж, підсумуємо жовтень! І в цьому 2021 році вже традиційно упродовж місяця у рамках Європейського тижня кодування відбулися мінікурс, майстер-класи, лекції з програмування та робототехніки. Також волонтери-фахівці з ІТ-академії GoITeens та досвідчені бібліотекарі Національної бібліотеки України для дітей провели онлайн-курси для дівчат і хлопців.

           На мінікурсі з основ програмування Python дівчата освоїли основну теоретичну частину курсу та з метою закріплення знань реалізували міні-проєкт – телеграм-бот. На одному із занять дівчата створили echo-бот. Це бот випадкового побажання, що відправляє таблицю множення і підказок при підготовці до іспиту. Учасниці отримували завдання додому та практикували написання коду мовою Python в автоматизованому тренажері.

           На заняттях зі створення QR-кодів діти самостійно генерували QR-коди для подальшого застосування у бібліотеці. Наприклад, створивши бібліотечний QR-навігатор, вони навчилися кодувати велику кількість різноманітної корисної інформації в одному символі QR.

           Під час мінікурсу «Програмуємо – екологію рятуємо!» за допомогою конструктора LEGO Education WeDo 2.0 діти навчилися не тільки програмувати, а й стали дослідниками екологічних проблем України, захисниками навколишнього середовища.

           Щоб оцінити ефективність подій, було проведено онлайн-опитування, за результатами якого 70% дітей отримали нові знання і навички з робототехніки та вважають, що програмування стане їхньою професією у майбутньому.

           Після проходження курсу усі учасники отримали сертифікати.

           Ініціатива Meet and Code в Україні реалізується Ресурсним центром ГУРТ у партнерстві з Глобальною мережею TechSoup.

           @SAPUkraine, @SAP4Good, @TechSoupEurop, @gurt.org.ua #meetandcode #SAP4Good, #CodeWeek, #GURT4Code, #нбудлядітей

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей