Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Гідні творити майбутнє України

           Щорічно, 21 листопада, в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Свято присвячене двом доленосним подіям нашої держави: Помаранчевій революції 2004 року та Революції Гідності, яка розпочалася у 2013 році.

           Згідно указу п’ятого президента України від 13 листопада 2014 року свято було встановлено «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…».

           21 листопада 2004 року відбувся другий тур голосування на виборах президента України. Наступного дня ЦВК оприлюднило результати виборів, які не збігалися з результатами екзит-полів. В результаті люди вийшли на Майдан, на акцію непокори проти масової фальсифікації, що вплинула на результат виборів.

           А 21 листопада 2013 року тодішній уряд оголосив про відмову від підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом. І ввечері цього ж дня почалися акції протестів. Але найтрагічнішим було те, що на цей раз, на відміну від подій Помаранчевої революції, відстоювання власної гідності та свободи вартувало життя понад сотні людей.

           Українці завжди боролися і продовжують відстоювати справедливість, свою гідність та свободу, незалежність для своєї країни та її європейське майбутнє.

           День Гідності та Свободи – особлива дата для кожного свідомого громадянина, для кожного справжнього патріота, адже саме в цей день найгостріше відчувається сила єдності та безмежна гордість за те, що наша Батьківщина багата на справжніх героїв з великим серцем і високим духом, спроможних захистити національну свободу та боротися за щасливе майбутнє прийдешніх поколінь.

           Бережімо пам’ять про подвиги наших Героїв, шануймо їх незламну силу волі, мужність та відвагу!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей