Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Хоробрі серця

           Усі ми, дорослі, пам’ятаємо події, які трапилися наприкінці листопада 2013 – початку 2014 років. Але дехто з наших наймолодших читачів тоді, можливо, ще навіть і не народився. Та вони також мають право знати історію рідної країни й свого народу заради того, щоб надихатися сміливістю справжніх патріотів України та цінувати те, який вклад вони зробили в розвиток та життя нашої держави. А головне — пам’ятати, що українці — сильний та мужній народ, який об’єднується завдяки вірі у своє майбутнє та спроможний захистити свої права та свободу. Тому напередодні Дня Гідності та Свободи, що святкують 21 листопада, нашим обов’язком є розповісти наймолодшим читачам про ті доленосні події, які внесли в життя українців неабиякі корективи.

           Звісно, ця тема досить нелегка та болюча. Бібліотекарі та педагоги, як ніхто, знають, що такі події обговорювати з дітками дуже важко, та кожен малюк має знати всю правду, щоб у подальшому стати свідомим громадянином своєї держави і ніколи не поступатися власними правами та свободами. Дякуючи нашим сучасним письменникам, висвітлити тогочасні події стає набагато легше, адже навіть про ці страшні реалії вони пишуть художні твори, які буде цікаво читати кожному, і при цьому не травмувати дитину жахливими подіями минувшини, а навпаки, дати поштовх для розкриття важливих моральних цінностей та патріотичних настроїв.

           Наші діти мають знати, що українці завжди відстоювали свою гідність та свободу заради кращого майбутнього прийдешніх поколінь. Тому, до вашої уваги у читальному залі відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку представлені книги, які допоможуть розкрити тему Революції Гідності юним читачам.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей