Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Міжнародний вебфорум «Забезпечення інклюзії для дітей з інвалідністю»

           19 листопада, в контексті святкування Всесвітнього дня дитини та 75-річчя ЮНІСЕФ, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко взяла участь у роботі Міжнародного вебфоруму «Забезпечення інклюзії для дітей з інвалідністю», що був організований Республікою Узбекистан.

           У рамках форуму обговорювалися питання покращення умов життя дітей та створення інклюзивного середовища для гармонійного розвитку дітей, міжнародні стандарти реалізації Конвенції ООН про права інвалідів, із фокусом на права дітей з інвалідністю.

           У 1954 році Генеральна Асамблея ООН рекомендувала усім країнам ввести в практику святкування Всесвітнього дня дитини задля підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі. З того часу це свято відзначається 20 листопада.

           У 1991 році Постановою Верховної Ради України № 789ХІІ (78912) була ратифікована Конвенція ООН про права дитини, а у 1993 році створено Всеукраїнській комітет захисту дітей.

           Забезпечення інклюзії для дітей з інвалідністю є особливим напрямом в діяльності бібліотек України для дітей та Національної бібліотеки України для дітей. Наше завдання - дати можливість таким дітям поринути у книжковий світ без умовостей та обмежень.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей