Віртуальна бібліографічна довідка. Об'єднана довідкова служба публічних бібліотек України
     
   
     
Привіт, Гість :: Вхід
українська мова     русский язык

Ліміт запитань на сьогодні: 32 .:. Запитань у базі: 45771
   


Автор запитання: Анатолій із міста: Кременчук :: Запитання: 19151  
Анатолій запитує:
Доброго ранку, шановні колеги! Прошу допомоги.Роз'ясніть, будь ласка, ще раз про зміни в оформленні бібліографії. Турбують такі моменти: 1) в наведенні прізвищ ініціали подаються через кому (Іванов, А.Р.?)чи Іванов А.Р.? (у бюлютені ВАК Іванов А.Р.); 2)у відомостях про відповідальність чи повністю наводяться ім'я та по батькові? Наперед вдячний
Наша відповідь:
Шановний Анатолій!
Пропонуємо статтю: Устіннікова О. Заголовок бібліографічного запису / Ольга Устіннікова, Ольга Рудич // Вісник Книжкової палати.-2009.-№7.-С.36-38.
В ній пояснюється, що як ім’я особи наводять прізвище з ініціалами; прізвище з повним власним ім’ям; прізвище з повним власним ім’ям і по батькові та ін.
У ДСТУ ГОСТ 7.80:2007 "Бібліографічний запис. Заголовок, Загальні вимоги і правила складання" вказано, що на початку заголовка наводять прізвище особи і після неї, як правило, ставлять кому. Проте, деякі бібліографуючі установи, зокрема Книжкова палата України, не ставлять кому перед ініціалами. Якщо ім’я ( ім’я і по батькові) особи наводиться в повній формі, прізвище відокремлюється комою. Наприклад:
Іващенко В.Ю.
Іващенко, Вікторія Юріївна
Тобто вважаємо, що Вам потрібно дотримуватися вимог ВАК.

.: Розділ: Бібліотеки. Архіви :: 14.01.2010 09.05.39 :.
.: Донецкая областная универсальная научная библиотека им. Н.К.Крупской :.
   

Generated in 0.261038 seconds