Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Інформаційне та довідково-бібліографічне обслуговування

Наші користувачі сьогодні мають широкі можливості працювати не тільки з традиційними бібліотечними ресурсами, а й з електронними, що значно розширює діапазон пошуку необхідної інформації. Активно використовується база даних електронного каталогу та ресурси корпоративного проекту «Віртуальна бібліографічна довідка», у якому задіяно 11 бібліотек України. Впродовж 2008 року НБУ для дітей було виконано 1010 запитів віртуальних користувачів.

У рамках бібліотечно-бібліографічних занять «У світ книги — через комп’ютер» велася активна диференційована робота з поглиблення інформаційної культури. Всього було проведено 101 заняття з основ комп’ютерної грамотності та інформаційної компетентності. Діти молодшого шкільного віку стали учасниками бібліотечно-бібліографічних уроків та практичних занять «За книгою в електронний світ».

Важливим аспектом довідково-бібліографічного обслуговування юних читачів є Інтернет та бібліографічні посібники на електронних носіях . З 2008 року працівники Бібліотеки почали створення вебліографічних посібників для дітей різних вікових категорій. Для читачів 7—10 років створено казково-пізнавальну мандрівку «Хто в рукавичці живе», надалі вже готується заочний краєзнавчо–туристичний похід для дітей 11 років «Сім природних чудес України».

«ХТО В РУКАВИЧЦІ ЖИВЕ»

Попередня Наступна

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей