Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Мистецький вечір „Доля, виспівана в квітах”: До 100-річчя від дня народження Марії Примаченко



Минає 100 років від дня народження Марії Оксентіївни Примаченко (Приймаченко) (1909-1997) – народного художника України, лауреата Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка.

Народна майстриня досягла світового визнання та мистецьких вершин й посідає одне з найпочесніших місць серед визначних майстрів «наївного» малярства поряд з Анрі Руссо, Ніко Піросманішвілі, Іваном Генераличем , Іваном Нікіфоровим. В основі світосприйняття народної художниці присутнє відчуття нероздільності природи, всього сущого на землі. Творити для людей, творити для всеперемагаючої краси – у цьому бачила вона сенс свого життя. Понад шістдесят років присвятила майстриня улюбленій справі – малюванню, залишивши людям великий мистецький спадок.

В Національній бібліотеці України для дітей 18 березня 2009 року о 13.00 в актовому залі відбудеться мистецький вечір „Доля, виспівана в квітах”. Презентуватиметься новий альбом „Марія Примаченко”. В заході приймуть участь  представники фонду  Марії Примаченко Ольга Левченко та Олена Шестакова, президент фонду „Обдаровані діти – майбутнє України” Влада Литовченко.

 

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей