Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Народний театр-студія «Мрія» — театр для тебе та твоїх друзів!


       Акторський колектив Народного театру-студії «Мрія» запрошує до участі у виставах, інсценізаціях, театралізованих святах та інших заходах Національної бібліотеки України для дітей.

       Заняття і репетиції театру-студії «Мрія» відбуваються в актовій залі бібліотеки:

        середа і п"ятниця з 15.00 до 16.30;
        неділя з 11.00 до 13.00.

       Художній керівник Народного театру-студії «Мрія» — Світлана Костянтинівна Копйова, тел.: 400-39-96.

      Зверніть увагу: виступи студійців відбуваються в робочі дні тижня, в зв’язку з чим можливі пропуски занять у школі. Можливі виїзди на вистави у межах Києва на запрошення шкіл-інтернатів, закладів культури та ін.

Про театр

       Театр-студія «Мрія» була створена у грудні 2004 року. У студії займаються діти переважно молодшого і середнього шкільного віку. Акторський колектив театру-студії налічує 14 акторів різного віку і поділяється на дві групи: читачі бібліотеки від 8 до 14 років і читачі бібліотеки від 15 років та дорослі. Доросла група – це студійці, які закінчили школу і не припиняють зв’язків із творчим колективом, а також батьки юних студійців.

       Головними напрямами діяльності народного театру-студії «Мрія» є:

       — театральна самодіяльність, яка включає активне пізнання основ театральних професій: актора, режисера, сценографа, декоратора, костюмера, гримера. У процесі роботи над самодіяльною виставою вивчаються основи драматургії, режисерська майстерність, світлове й музичне оформлення вистави, рішення сценічного простору, створення інтер’єрів, силуетів одягу, аксесуарів, гриму;
       — виховання мовної культури: робота над чистотою й вишуканістю мови, розумінням образного значення слова, умінням творчо його використовувати не лише на сцені, а й у побуті;
       — активізація театральної творчості читачів бібліотеки, сприйняття театрального мистецтва в розмаїтті його форм.

       Діяльність Народного театру-студії «Мрія» розширює можливості всебічного розвитку дітей та юнацтва і здійснюється, з урахуванням вікових особливостей та індивідуальних здібностей. Велика увага приділяється практичним заняттям, у процесі яких стимулюється творча активність дітей, активізується уява, фантазія.

       Акторський колектив Народного театру-студії «Мрія» бере участь у щорічному фестивалі «Київська театральна весна», за участь в якому учасники та художній керівник С.К. Копйова нагороджені грамотами, дипломами. За участь у культурних подіях за межами бібліотеки колектив отримував подяки Національного музею літератури України, Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, Національної спілки письменників України та ін.

       Народний театр-студія «Мрія» знаходиться у пошуку більш ефективних форм спілкування з читачем засобами театру та ставить собі за мету пробудження інтересу до читання, творчого ставлення до роботи з книгою.

       • Рішенням Колегії ГУ культури і мистецтв КМДА № 195 від 4 серпня 2009 року театру-студії «Мрія» Національної бібліотеки України для дітей було присвоєне звання «Зразковий аматорський колектив».
       • Рішенням Колегії Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) № 1 від 6 лютого 2013 року зразковому театру-студії «Мрія» присвоєне звання «Народний аматорський колектив».
       • 2016 року Народний театр-студія «Мрія» Національної бібліотеки України для дітей підтвердив звання «Народний аматорський колектив».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей