Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Фотовиставка «Зелені легені Києва»

29 лютого 2012 року о 14. 30 в Національній бібліотеці України для дітей відбудеться відкриття фотовиставки «Зелені легені Києва»

Виставка організована за підсумками фотопленеру «Сирецький дендропарк», що відбувся восени 2011 та у січні 2012 року. Участь у фотопленері взяли фотохудожники творчого об’єднання «Фото-срєда». Хоча парк позначений на багатьох картах Києва, але не всі кияни знають про нього. А між іншим його історія налічує 125 років. Парк містить більше 900 видів рослин, чимало з них занесено до Червоної книги.

Фотографи вирішили привернути увагу дорослих і дітей до тендітної краси парків Києва, нагадати про особисту відповідальність кожного за зелені легені столиці. Київ є одним з «найзеленіших» міст Європи - на сьогодні у столиці 127 парків, 500 скверів, 78 бульварів. На одного жителя Києва припадає 20 м2 зелених насаджень. Для порівняння, у Парижі і Москві ця цифра становить 14 м2, в Лондоні — 12 м2, у Берліні — 10 м2. Але у зв'язку з вичерпанням місця для розвитку нової забудови зелені масиви, у тому числі й парки, опинилися під загрозою знищення. А зменшення площі зелених насаджень призведе до різкого погіршення екологічної ситуації у багатомільйонному місті, яка і сьогодні є близькою до катастрофічної. Тому організація подібної фотовиставки є дуже актуальною! До фотографій, створених на пленері, майстри додали й інші кадри мальовничих куточків Києва, які і склали фотовиставку.

На фотовиставці у нашій бібліотеці будуть представлені роботи фотохудожників Валеріана Антоновича, Олександра Вадіса, Ірини Літічевської, Сніжани Малишевої, Юрія Туманова, Олега Мітюхіна, Юлії Кедо, Миколи Завгороднього.

Почесний гість виставки - Народна артистка України Ольга Сумська. Під час відкриття виставки планується проведення зустрічі читачів бібліотеки з Ольгою Сумською, яка запрошена у рамках Всеукраїнської програми «Україна читає дітям».

Для київських школярів, які завітають на відкриття виставки, буде проведена вікторина на екологічну тематику. Організатори виставки підготували переможцям вікторини цікаві призи.

Юні репортери дитячої кіностудії бібліотеки хочуть взяти інтерв’ю у Ольги Сумської та опублікувати репортаж на сайті і блогах бібліотеки.

Координатор проекту – Тетяна Василівна Шамаріна, заступник генерального директора НБУ для дітей (Тел. 044-443-23-31).

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей