Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Кіномистецька година «Вічно живий геній» до 90-річчя від дня народження С. Параджанова.

27 та 28 січня 2014 року у відділі мистецтв відбулася кіномистецька година «Вічно живий геній», присвячена 90-річчю від дня народження народного артиста України, всесвітньовідомого кінорежисера, сценариста Сергія Параджанова. В заході взяла участь фахівець з кіномистецтва, здобувач кафедри кінознавства Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенка – Карого Костюк Христина. Вона цікаво і доступно розказала учням 8-10-х класів про життя і творчість митця, який залишив яскравий слід в історії не тільки українського, а й світового кіно. Старшокласники переглянули уривки з найбільш відомих параджановських фільмів: «Колір гранату», «Андрієш», один з найдивовижніших і найвитонченіших фільмів світу – «Тіні забутих предків» та новий художньо-біографічний фільм режисера Олени Фетисової – «Параджанов».

Все це дало можливість читачам найбільш адекватно зрозуміти феномен мистецтва С. Параджанова в контексті художньої культури ХХ століття.


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей