Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Гурток зібрався на засідання, присвячене історії Шевченківського району нашої столиці.

Керівник гуртка, провідний бібліотекар Людмила Кунах, розповіла про те, що Шевченківський район вважається головним районом м. Києва, адже саме з нього розпочалася історія самого міста та державотворення Київської Русі. Події, пов'язані з боротьбою за створення незалежної Держави, теж проходили в межах Шевченківського району.

Учні київського ліцею-інтернату № 23 пишаються тим, що живуть у такому славетному районі Києва, тому знайшли та прочитали вірш Вадима Крищенко «Мій Шевченківський район».

Працівники Музею історії міста Києва, яких бібліотека запросила на зустріч, підготували цікаву і змістовну презентацію історії району. Діти дізналися про те, що: Київ розбудовувався як і Константинополь, Золоті Ворота були у столиці Візантії, і їх також збудували в Києві, а після зведення Софіївського собору Київ став духовним центром усієї Київської Русі. Розповідали про осіб, імена яких пов’язані з історію Шевченківського району: гетьмана Богдана Хмельницького (козацька доба в історії Києва), студента Київського університету Павла Чубинського. Згадали відомі пам’ятники та будинки, площі і театри. На слайдах можна було побачити зображення зі старих листівок, книг, рукописів деяких визначних будівель, що колись були прикрасою міста, але вже давно зникли.

Докладніше про архітектурну спадщину Шевченківського району можна буде почути на наступному засіданні гуртка у березні.

За інформацією з організаційних питань звертатися до керівника гуртка

Людмили Григорівни Кунах, тел.: (044) 443-25-27, (066) 227-94-74

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей