Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Презентація виставки дитячих робіт «Тарас Григорович Шевченко. Погляд через століття»

13 березня 2014 року у виставковій залі фойє другого поверху Національної бібліотеки України для дітей у рамках бібліотечних заходів, присвячених 200-річчю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, відбулася яскрава подія – презентація виставки дитячих малюнків «Тарас Григорович Шевченко. Погляд через століття». Свої творчі роботи в бібліотеці представили вихованці дитячої народної студії декоративного розпису Дитячого оздоровчо-екологічного центру Оболонського району м. Києва. Використовуючи петриківський розпис, визнаний не лише в Україні, а й далеко за її межами, студійці взяли до розробки такий складний напрям, як поезія Великого Кобзаря. Колекція кращих дитячих робіт за цією темою дуже велика, а на виставці представлено лише частину – 25 картин.

Гостями заходу стали читачі-учні 5-6-х класів ЗОСШ №163, №175 та гості бібліотеки, яких не залишила байдужими яскрава, барвиста виставка малюнків. Запрошені були вражені поєднанням класики петриківського розпису з мегакласичними творами Шевченка у дитячих мальованках. Бібліотекарями відділу мистецтв було підготовлено програму, що включала концертні номери та літературну вікторину за творчістю Тараса Шевченка.

Під час заходу звучали відомі пісні на слова Тараса Шевченка «Зоре моя вечірняя», «Думи мої, думи мої…» у виконанні читачів бібліотеки – учениць 6-А класу школи №163 Марини Криворученко та Надії Стукаленко, та пісні у виконанні вокаліста-викладача Державної студії українського танцю «Барвіночок» Оксани Ковач – «Садок вишневий коло хати» і «Ой Верше, мій Верше».

З промовою виступила засновник і незмінний керівник студії, справжній художник-майстер, учениця П. Глущенка – Венглінська Анна Юріївна. Вона зазначила, що при створенні виставки основним джерелом натхнення для юних художників був стан душі, з яким вони прагнули передати глядачеві свої емоції, переживання і думки від прочитаних творів Великого Кобзаря. На відкритті виставки-презентації було представлено каталог художніх робіт вихованців дитячої народної студії декоративного розпису. Його видання стало можливим дякуючи Президентському фонду «Україна» Леоніда Кучми та великій спільній праці викладачів і юних талановитих студійців.

Запрошуємо усіх бажаючих відвідати художню виставку «Тарас Григорович Шевченко. Погляд через століття», яка буде експонуватися до 20 квітня 2014 року.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей