Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Україна читає дітям

29 квітня в рамках Національного проекту «Україна читає дітям» у відділі обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку відбулася творча зустріч читачів – учнів 3-б класу гімназії № 172 «Нивки» з воїном-інтернаціоналістом, розвідником, учасником Афганської війни, автором-виконавцем власних пісень, казкарем, перекладачем з китайської мови В’ячеславом Купрієнком, який презентував свою збірку казок «Рассказы о Мышонке».

Дітям, бібліотекарям, вчителям та й самому автору дуже сподобалася вистава за казкою «Мышонок и море», яку показали актори лялькового театру НБУ для дітей. Після вистави діти провели рольове читання казки «Мышонок и беспорядок». Вони, як справжні актори, продекламували ролі Мишеняти, його бабусі та дідуся. Голосне читання казки «Распорядок дня Мышонка» працівником бібліотеки Зіміною Н. В. викликало хвилю сміху, бо маленькі читачі порівнювали власний розпорядок дня з розпорядком дня героя казки. Цікаво та емоційно розіграв свою казку «Мышонок – математик» сам автор: показуючи, як Мишенятко вчилося рахувати, автор роздав дітям мандарини і запропонував розділити їх між собою порівну, після чого діти з’їли смакоту.

В кінці заходу дітвора засипала гостя безліччю цікавих запитань, були навіть прохання прочитати щось китайською мовою. А ще діти отримали завдання від гостя – написати казку про нові пригоди Мишенятки, обов’язково її проілюструвати та показати на наступній зустрічі.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей