Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
«Тернопільські читання по-особливому»

          26 вересня у перший день БІБЛІОФЕСТ VIII «Тернопільські читання по-особливому» напередодні Дня бібліотек у Тернополі було нагороджено фіналістів літературно-мистецького конкурсу «ТЕРНОслов» для дітей та молоді у вікових категоріях 5-10 та 11-17 років.

          Уява, фантазія, вміння висловити свою думку... Без цих вмінь дитина не зможе передбачити наслідки своїх дій, вчинків, проявити себе, реалізувати свої таланти у соціумі. Дуже важливо розвивати це в дітях, підтримувати їх, допомагати і вселяти віру у свої сили. Але як це зробити правильно? Адже у кожного дорослого свої прийоми: хтось придумує казки та історії, хтось - неіснуючих героїв. Саме для цього і був створений літературно-мистецький конкурс «ТЕРНОслов» для дітей від 5 до 10 та від 11 до 17 років. Організатори: Тернопільська міська рада, Управління культури та мистецтв ТМР, Тернопільська міська ЦБС та Креативна студія Ірини Мацко ІРИска. Оголошено було п`ять номінацій: проза, поезія, сценарій, ідея та живопис, малюнок чи комікс. Теми свідомо не окреслювали, щоб не обмежувати дітей у вираженні їх творчості. У склад жюрі ввійшли відомі митці, письменники, поети Тернополя, Львова та Києва: Богдан Мельничук, Євген Удін, Світлана Козелко, Ірина Мацко, Марія Морозенко, Ярина Каторож, Валентина Семеняк, Наталя Турчин, Юрій Матевощук, Анастасія Нікуліна, Любов Відута, Любов Поворозник, Володимир Поворозник, Микола Дмітрух. А також допомагали, підказували та визначали основних фіналістів відомі експерти: Natalia Gusejewa, Віктор Андрієнко, Nadiyka Gerbish, Сашко Дерманський, Дара Корній.

          У час підготовки робіт, найбільшу роботу виконували бібліотеки міської ЦБС під керівництвом невтомної директора міської ЦБС Світлани Козелко. В бібліотеках відбувалися зустрічі з бажаючими подати свої роботи на конкурс, консультування, робота над творами. У результаті - 86 поданих робіт та 57 учасників конкурсу. За результатами оцінювання жюрі визначено 20 фіналістів, які змагалися між собою в інтелектуальній грі під час нагородження.

          Наші фіналісти: Андрій Белей, Юлія Жаровська, Софія Чорпіта, Софія Курчак, Софія Ткачук, Маргарита Швалюк, Яна Тхорик, Дарина Липка, Уляна Стасишин, Оля Ковальчук, Катерина Бучковська, Соломія Сонічева, Ірина Бейгер, Любомир Лесонін, Оксана Атаманчук, Ярослав Дідик, учні 4-А початкового класу Тернопільської класичної гімназії, вчитель Лайбіда М. М., Марія Безпалько, Катерина Маргула, Оксана Атаманчук, Анастасія Мацко, Владислав Дзюрбан, Владислав Вавринчук.

          Конкурс відбувся за підтримки та сприяння заступника міського голови Леоніда Бицюри. Усі учасники отримали дипломи та подарунки від міської ради, книги, блокноти та альбоми для творчості, а фіналісти особливу нагороду - їх твори ввійдуть у збірку, яка вже у процесі формування. Фіналістам свої вітання передало видавництво «Академія». Переможці від Тернопільської Кінокомісії отримали квитки на перегляд фільму у Сінема Сіті.

          У дітей варто вкладати, підтримувати їх і розвивати. Дуже важливо, що у нас це розуміють.

          Також щиро вдячні за допомогу у підготовці конкурсу Галині Федун! Дякуємо за оперативність та висвітлення конкурсу ТТБ Tamari Zaitc, Mashi Kotenko, Lesya Zamorska, Олені Мудра (Olena Mudraya), Валентині Семеняк! Дякуємо, Ярині Каторож, що знайшла час і можливості приїхати на нагородження. На урочисту частину конкурсу прийшло так багато дітей, що місця для усіх членів жюрі просто не було, але ми усі відчували їх підтримку із залу і дякуємо усім членам жюрі за допомогу та розуміння. Ви найкращі!

          Конкурс відбувся, а ми працюємо далі. Діти знову писатимуть свої твори, щоб у наступному році спробувати свої сили у «ТЕРНОслові 2019»!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей