Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Корпоративний проєкт «Крокуємо безпечним інтернетом»

           Чергова зустріч фахівців бібліотек для дітей щодо корпоративної співпраці відбулася 3 лютого за участі 29 учасників. Активність спеціалістів викликала тема безпечного поводження дітей та дорослих у медіапросторі. Її актуальність також зумовлена і відзначенням 8 лютого 2022 р. Дня безпечного інтернету, що проводиться з 2004 року за ініціативи європейських некомерційних організацій European SchoolNet та Insafe Захід за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо дітьми й молоддю. В Україні День безпечного інтернету відзначається з 2009 року.

           Під час зустрічі йшлося про ресурси дитячих бібліотек, що представлені у проєкті «Крокуємо безпечним інтернетом», а також на сторінках сайту та інших онлайн-платформах Національної бібліотеки України для дітей. Кожна з бібліотек має свої напрацювання і по праву може сказати «Наша бібліотека – територія безпеки». Своїм досвідом роботи щодо навчання дітей в інтернет-просторі, здобуття навичок інформаційної безпеки та медіаграмотності, створення та популяризації онлайн-ресурсів для дитячої аудиторії та освітян, батьків і бібліотекарів ділилися фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна, Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г. Шевченка. Дякуємо всім учасникам, які долучилися до зустрічі. Створюємо безпечний простір для дітей разом.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей