Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
Визначено лідерів червневої онлайн-програми літніх читань #читацькамобілізація

        Завершився перший місяць програми літніх читань #читацькамобілізація. Упродовж першого місяця літніх канікул бібліотека запропонувала юним українцям долучитися до інтерактивних книжкових подій у форматі онлайн. У книжковому таборі знайшлися активності на будь-який смак та різний вік читачів. Із бібліотекою можна було розважатися, отримувати корисну інформацію та поради щодо читання – як від бібліотекарів, так і від читачів, навіть поворожити з книжкою. А можна було заробляти бонуси у змагальних програмах, які традиційно влітку дають змогу активним читачам реально відчути, що бути читачем – не лише престижно, а й вигідно.

       Серед змагальних програм популярним в учасників літніх читань став тематичний WEB-квест з нагоди 55-річчя бібліотеки. Кожен з етапів квесту відкрив читачам певну грань нашої неповторної бібліотеки та дозволив дізнатися чимало цікавих і маловідомих фактів з історії створення бібліотеки, про авторів унікального оформлення інтер’єрів, про перлини з рідкісного фонду та ін.

       Найпопулярнішою рубрикою програми літніх читань #читацькамобілізація стала рубрика #книжковийвантаж, до якої учасники надсилали книжкові рекомендації на прочитані книжки. За червень читачами було надіслано 50 відгуків, що були опубліковані на сторінках бібліотеки у соцмережах у фейсбук та інстаграм.

       З нагоди Дня Конституції України учасники інтерактивних книжкових подій взяли участь у двох програмах:

       - учасники читацького онлайн-клубу «Подорож книги» ознайомилися із «Конституцією у коміксах» братів Капранових. Після чого читачі підготували промовідео #мояулюбленастаття про Основний закон та навели приклади, де його можна застосувати в реальному житті. Подивитися, що з того вийшло можна за посиланням.

       - в онлайн-проєкті «ПІН-код українця. Досліджуй українське!», для якого провели власне дослідження невідомих та унікальних фактів про державний документ нашої країни – Конституцію. Читацькі дослідження представлені у відео

       Багато розмаїтих історій надіслали читачі до проєктів «Історії з бабусиної скрині», «Найрідніша пісня моєї родини». Дехто із дітей не лише розповідав про пісні, які допомогли згадати найдорожчі події життя, а й навіть заспівав. Щоп’ятниці можна було творчо провести час разом із «Кольоровою майстеркою» та виготовити неповторну яскраву поробку.

       У червні вийшов останній у цьому бібліотечному сезоні випуск таємничо-загадкової рубрики «Персона Incognito». Рубрика призначена для любителів таємниць та загадок, читання та книжок. Протягом сезону вона стала в нагоді тим, хто хотів перевірити свої знання з літератури, вгамувати допитливість, розвинути логіку. За допомогою підказок потрібно було вгадати письменника, прихованого за маскою. Сьомий червневий випуск був присвячений відомому українському письменнику Володимиру Григоровичу Рутківському. Взагалі у цьому бібліотечному сезоні бібліотекарі підготували 7 випусків рубрики, що присвячена таємничим літературним персонам. Найактивнішими у коментарях були Микита Лукаш (7 відповідей) і Софія Семяшко (6 відповідей). Вони отримали невеличкі книжкові сюрпризи від нас (за перше місце — книга ще й з автографом автора Андрія Кокотюхи)! Це – переможці рубрики «Персона Incognito», а зараз давайте дізнаємося імена найактивніших учасників програми літніх читань #читацькамобілізація.

10 лідерів червня за кількістю набраних балів:

Учасник

Кількість балів

1.     

Католик Дарина

55

2.     

Католик Роман

51

3.      

Борисенко Яна

41

4.     

Коркош Надія

38,5

5.     

Пилип Олена

35,5

6.     

Олійник Анна

34,5

7.     

Семяшко Софія

25

8.     

Пилип Ксенія

17,5

9.     

Чернуха Олена

21

10.     

Зайцева Настя

8

       Вітаємо лідерів! Попереду ще 2 місяці книжкових змагань. Тож мобілізуйся, долучайся до участі у програмі та додай своєму літу книжкових пригод та цікавих книжок!

       Як відбувається нарахування бонусів та детальніше про графік подій читай за посиланням.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей