Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Прощання з першим директором, засновником Національної бібліотеки України для дітей Анастасією Степанівною Кобзаренко

        Сьогодні Національна бібліотека України для дітей провела в останню путь культову особистість – лідера національного бібліотечного руху другої половини ХХ – початку ХХІ століть, Людину всеперемагаючої сердечності, з необмеженим ресурсом любові до дітей, унікального творця і вчителя – Анастасію Степанівну Кобзаренко.

        Поруч із нею світ був направду вартісним. Вона була людиною постійного неспокою і пошуку, спраглою до знань та краси цього світу. Інтелектуалка, енциклопедистка, толерантна, глибоко інтелігентна, духовно багата, з тонким почуттям гумору, книголюб, краєзнавиця, справжня просвітителька, небайдужа, щира, залюблена у життя і людей…

        Це була сильна особистість. Для когось незручна. Когось відлякувала її енергійність і наполегливість. А ще – гострий аналітичний розум. Вона була в когорті чесних і порядних, тих, хто може орієнтуватися у будь-яких ситуаціях і бачить процес у розвитку. У складні моменти Анастасія Степанівна не ховала голову в пісок, завжди приходила на поміч, безпомилково могла порадити, як діяти в тій чи іншій ситуації.

        Анастасія Степанівна за життя поєднувала собою в часі та просторі покоління і бібліотекарів, і письменників, і читачів. Вона не лише збудувала диво-бібліотеку, створила і згуртувала велику мережу, – вона наповнила її глибокими і вічними сенсами, на кожному кроці доводила всім, що дитяча книжка в Україні може бути успішною, знаковою, затребуваною, незамінною. Вона робила реальні вчинки, що змінювали цей світ на краще, і півстоліття тримала небо над спільнотою дитячих бібліотек України, за що і удостоєна звання ГЕРОЯ.

        Траурна церемонія була велелюдною, вона зібрала у фоє бібліотеки родину і друзів, колег і учнів, письменників і видавців – велику когорту учнів, продовжувачів благородної справи ВЧИТЕЛЯ і НАСТАВНИКА.

           Куди полинула душа Ваша крилата?
           В яких просторах Ви тепер живете?
           Ви за життя зробили так багато –
           У вдячній пам’яті ніколи не помрете.

       Вічна пам’ять світлій душі Анастасії Степанівни та щирі співчуття родині! Нехай милостивий Господь оселить її смиренну душу там, де праведні спочивають.

       Пішла з життя Анастасія Кобзаренко — перша директорка Національної бібліотеки для дітей

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей