Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
Підсумки Всеукраїнського конкурсу плакатів «Майбутнє планети у наших руках!» у рамках відзначення Року збереження природи та живого миру в Україні

       У Національній бібліотеці України для дітей 5 серпня об 11.00 відбулася пресконференція, присвячена підбиттю підсумків Всеукраїнського конкурсу плакатів «Майбутнє планети у наших руках!» у рамках відзначення Року збереження природи та живого миру в Україні. Конкурс проводився задля ознайомлення дітей із загальнолюдськими цінностями та принципами екологічної етики, підвищення рівня освіченості; виховання дбайливого ставлення до природи, формування екологічної культури, яка передбачає глибокі знання про навколишнє середовище; вміння вирішувати екологічні проблеми та участь у природоохоронній діяльності.


       У пресконференції взяли участь представники організаторів Конкурсу — Алла Гордієнко, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, президент ГО «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей»; Дмитро Заруба, перший заступник голови Державної екологічної інспекції України; Олександр Федоренко, начальник Управління організаційної діяльності Державної екологічної інспекції України; Костянтин Чернявський, голова Національної спілки художників України; Ганна Ярова, відповідальний секретар Національної спілки художників України; Михайло Линецький, голова Херсонської районної державної адміністрації; Валерій Федоров, методист вищої категорії Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді; Богдан Красавцев, голова ГО «Екологічна нація»; Віктор Зеленський, директор видавництва «Авіаз». Обласні бібліотеки для дітей виступили співорганізаторами та координаторами проведення Конкурсу в областях, вони приєдналися в ZOOM.



       Учасники заходу обговорювали питання збереження екології для наступних поколінь юних українців. У зверненнях наголошували на екопроблемах сучасності, особливо в умовах військової агресії РФ, та прагненні зберегти і відродити природу нашої землі задля майбутнього наших дітей. Директори Одеської, Тернопільської, Чернівецької та Миколаївської обласних бібліотек для дітей, що залучили найбільшу кількість дітей до участі у конкурсі, поділилися власними напрацюваннями в організації обласного туру та презентували роботу з екологічного виховання у бібліотеках для дітей їхніх областей.


       У рамках проведення пресконференції відбулася презентація виставки дитячих робіт та оголошення переможців Конкурсу. Усього в Конкурсі взяли участь близько 2000 учасників з 20 областей України та м. Києва віком від 6 до 18 років у 2-х вікових категоріях: читачі-учні 1-5 класів; читачі-учні 6-11 класів.


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей