Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
Участь генерального директора Національної бібліотеки України для дітей у конференції від «Бібліомедія. Золотурн», Швейцарія

          9 вересня 2022 року у м. Золотурн (Швейцарія) відбувся День професійних знань «Інтеграція, інклюзія, різноманіття, міжкультурність – це також теми для ваших бібліотек». Конференція організована «Бібліомедіа» (Bibliomedia) – громадською фундацією, заснованою у 1920 році, яка вже понад 100 років заохочує читання та розвиток бібліотек від імені федерального уряду. Фонд «Бібліомедіа» отримує федеральні субсидії, діє від імені Федерального відомства культури на національному рівні щодо розвитку бібліотек і сприяння читанню та надає підтримку публічним бібліотекам, позичає поточні медіафонди бібліотекам, школам та іншим установам: консультаційним центрам матері та батька, лікарням, центрам із прийому біженців, в'язницям тощо.

     До зустрічі швейцарських бібліотекарів, яка відбувалася наживо, на запрошення директора «Бібліомедія. Золотурн» Клаудії Ковалік долучилася (віртуально) генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко. У своєму зверненні пані Алла розповіла про виклики, які постали перед спеціалізованими бібліотеками України для дітей; про масштаби руйнування публічних бібліотек та, зокрема, спеціалізованих бібліотек для дітей внаслідок російської військової агресії. Генеральний директор зазначила, що наразі бібліотеки для дітей стали волонтерськими осередками, місцем безпеки та свободи, де кожен, хто потребує, отримає допомогу і психологічну підтримку. Окрім роботи з дітьми-переселенцями, працівники бібліотек збирають гуманітарну допомогу для родин, які втратили домівки, а юні користувачі бібліотек плетуть маскувальні сітки та створюють суверніри-обереги для захисників. Також Алла Гордієнко зауважила, що попри воєнний стан Національна бібліотека України для дітей та спеціалізовані бібліотеки України для дітей втілюють всеукраїнські проєкти; розповіла детальніше про останні ініціативи, серед яких ековиховний проєкт – Всеукраїнський конкурс плакатів «Майбутнє планети у наших руках!» у рамках відзначення Року збереження природи та живого миру в Україні і Національно-патріотичний рух підтримки захисників «Що я скажу солдату перемоги».

     Швейцарські бібліотекарі відзначили відданість українських колег, готовність продовжувати працювати попри воєнний стан і стійкість, яку демонструють усі українці.


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей