Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Презентація книг у Бородянському палаці культури ім. Т. Шевченка

     11 січня Національна бібліотека України для дітей взяла участь у презентації книг Валентина Мойсеєнка «Історії знищення, порятунку та виживання. Бородянка: 24.02. – 31.03.2022», Ольги Фещенко «Живі історії війни» та «Хроніки окупації і спротиву» (укладач – Михайло Сидоржевський, голова НСПУ).

     Подія відбулася у Бородянському палаці культури ім. Т. Шевченка. Фойє закладу повнилося людьми – живими свідками трагічних подій. Про їхні скалічені долі і йдеться на сторінках нових видань. Окрім авторів та укладачів книг до присутніх звернулися Віталій Зарицький, директор видавництва «Ліра К»; Алла Гордієнко, генеральний директор НБУ для дітей; Костянтин Кірей, директор Благодійної організації БФ «Оберіг. Відродження»; десятки героїв книги, чиї емоційні враження і спогади записала Ольга Фещенко. Алла Іванівна подякувала землякам за незламність і мужність, наголосила на важливості боротьби на культурному фронті, вихованні молоді на правдивій історії.

     Під час візиту до Бородянки відвідали також Бородянську центральну бібліотеку та відділ дитячої літератури. Книгозбірня серйозно постраждала під час окупації: зазнали руйнувань і приміщення, і фонди... Тому ми зібрали та передали постраждалій бібліотеці десятки нових сучасних книг, аби діти Бородянської ТГ мали духовну поживу, відчували радість читання.

     Бородянка поступово відроджується до життя, але з болем та гіркотою ще кричать до нас скульптурний Шевченко із простреленими скронею і грудьми, майоліковий півник, зруйновані та спалені житлові будинки... Щоб пам'ятали!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей