Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Всеукраїнська онлайн-школа
для бібліотечних працівників територіальних громад «Бібліотеки. Діти. Громади»

     У Національній бібліотеці України для дітей 8 та 10 лютого відбулося навчання Всеукраїнської онлайн-школи для бібліотечних працівників територіальних громад «Бібліотеки. Діти. Громади». У навчанні взяли участь 242 фахівця Чернівецької області.

     Під час засідання Людмила Полікарпова, заступник генерального директора з науково-методичної роботи, у своєму виступі «Бібліотека для дітей в умовах надзвичайних викликів сучасності» звернула увагу на роль і можливості сучасної бібліотеки в запобіганні деструктивним соціальним та інформаційним процесам у суспільстві, наголосила на питаннях стратегічного значення щодо читання дітей як складової національної безпеки держави. Підкреслила нагальну потребу здійснення системних заходів, спрямованих на посилення національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

     Наталія Дзюба, заступник генерального директора з інформаційних технологій, у своєму виступі «Медіаосвіта для розвитку громади» презентувала «Національну стратегію із захисту дітей у цифровому середовищі на період до 2025 року» та «Концепцію розвитку цифрових компетентностей», затверджену розпорядженням кабінету Міністрів України від 3 березня 2021 року № 167-р, поділилася досвідом роботи з інтернет-ресурсами.

     Наталія Загоруйко, завідувач відділу формування та зберігання документних ресурсів, у своєму виступі «Актуалізація фондів бібліотек для дітей в умовах сучасності» наголосила на актуалізації бібліотечних фондів, відповідно до рекомендацій Міністерства культури та інформаційної політики України. Акцентувала увагу на внесення змін до Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» та до Закону України «Про видавничу справу», ознайомила присутніх з Порядком виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режиму в умовах воєнного стану, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 9 червня 2021 р. № 590 (зі змінами).

     Наталія Невмержицька, завідувач відділу обслуговування дітей середнього і старшого віку та організаторів дитячого читання, у своїй презентації «Виховуємо патріота: форми, методи, джерела» представила форми роботи та фактори, що підвищують ефективність роботи і впливають на формування патріотичної свідомості у дитини – відвідувача дитячої бібліотеки. Презентувала дитячі книги та вебресурси патріотичного спрямування.

     Ірина Шестопал, завідувач відділу проєктно-грантової діяльності та зв’язків з громадськістю, у своїй презентації «Втілюємо ідею у проєкт: моделі, ресурси та інструменти фінансування» звернула увагу на пріоритетні гранти в умовах війни. Також детально проінформувала присутніх, як правильно написати грант, та назвала гранти, на які можна подаватись у 2023 році.

     Оксана Касяненко, головний бібліограф відділу довідково-інформаційного обслуговування, презентуючи свій виступ «Вебресурси НБУ для дітей як елемент пізнавального розвитку і підтримки читання» повідомила присутнім, що таке вебресурси бібліотеки, і який вони мають вплив на розвиток і підтримку читання. Також детальніше зупинилася на окремих із них: блогах, мультимедійних презентаціях, електронному каталозі, віртуальній бібліографічній довідці тощо.

     Олександр Кобзар, завідувач сектору читального залу відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку, у своєму виступі «Роль бібліотеки як соціальної інституції в розвитку дитини та організації проєктної діяльності» наголосив на важливості проведення проєктної діяльності, розказав про її вплив на розвиток дитини; оголосив перелік проєктів, реалізованих у НБУ для дітей, зокрема, «Корабель читання для сімейного єднання», «З «Логопедійкою» граємо – гарно розмовляємо», «Про цікаве на планеті – в журналі та газеті» та інші.

     Завершилася Всеукраїнська онлайн-школа для бібліотечних працівників територіальних громад виступом Тетяни Кузілової, завідувача відділу науково-методичної роботи і бібліотечного маркетингу, яка ознайомила присутніх із всеукраїнськими заходами, які ініціює та до яких долучається Національна бібліотека України для дітей, і до участі у яких запрошуються бібліотеки для дітей територіальних громад.

     Усі учасники навчання отримають Сертифікат та доступ до презентацій.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей