Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Психологічна служба бібліотеки у співпраці з Департаментом з питань кримінальних покарань Міністерства юстиції України

     Найважливішим завданням психологічної служби є надання допомоги людям у самоактуалізації та самореалізації, а також зміцненні здоров’я. Особливо актуальною є проблема надання психологічної допомоги на етапі становлення особистості у дитячо-юнацькі роки.

     Старший підлітковий і молодший юнацький вік є базовими у формуванні самосвідомості та компонентів центральної ланки – Я-концепції людини. Позитивні зреалізування потенціалу людини залежать від змістовності повноти соціально-культурного довкілля, в якому живе, мислить, переживає особистість.

     Тому бібліотека активно співпрацює з Департаментом з питань кримінальних покарань Міністерства юстиції України, використовуючи онлайн-формат zoom-конференцій у роботі з дітьми підліткового віку, які перебувають у виправних колоніях України. До таких заходів двічі на місяць долучилася і психологічна служба бібліотеки.

     Одночасно приєднуються по 8-10 закладів із різних областей України. Проведено три лекції на тему «Життя як найвища цінність», «Екологічне спілкування», «Я-концепція».

     Учасники конференцій отримують інформацію щодо формування самосвідомості, корекції поведінкової сфери, емоційного стану, лідерства, щодо правильного спілкування в середовищі, особливостей характеру та поведінки, активно беручи участь у виконанні психологічних вправ мотиваційної спрямованості, пошуку власних сенсів життя, опановуючи техніки самоконтролю та самодисципліни. Зустрічі проводяться в інтерактивній формі, з вихованцями є зворотній зв’язок, вони цитують прочитані книги, попередньо рекомендовану літературу, ставлять уточнюючі питання. Комунікація дуже продуктивна.

     Співпраця в даному форматі запланована і на І квартал 2023 року.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей