Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Мандрівна гончарна майстерня Паскаля Востеландта вже у Національній бібліотеці України для дітей

     У Національній бібліотеці України для дітей 17 квітня розпочинає свою роботу дитяча гончарна майстерня. Тут демонструється фрагмент унікального керамічного панно «Україна — Ельдорадо майбутнього». Його творить разом із дітьми відомий митець, арттерапевт, художник-кераміст із Люксембургу Паскаль Востеландт. Під час майстер-класів діти та їхні батьки опановують різноманітні техніки гончарного мистецтва. Ці заходи відбуваються на підтримку України у складний військовий час. Їхня ідея полягає у об’єднанні дітей з усього світу.

     ПЕРЕДІСТОРІЯ ПРОЄКТУ 

     Паскаль Востеландт — випускник школи мистецтв і торгівлі у Люксембурзі та школи мистецтв Олів'є де Серрес у Парижі. Має власну майстерню у м. Люксембург, де проводить майстер-класи з кераміки для дітей та дорослих. Митець має великий досвід роботи з дітьми, допомагає соціальним педагогам у розкритті дитячих талантів. У час жорстокого воєнного випробування Паскаль підтримує Україну і особистим прикладом переконує європейців у правильності вибору щодо підтримки України та європейських цінностей.

     Митець стверджує: «Мене вразило, коли я побачив, як обстрілюють школи. Діти не мають страждати, вони повинні бавитися, розвиватися, вчитися. І мистецтво — це один із кращих способів, через який діти можуть виразити себе, свою індивідуальність, розповісти про свої мрії. Тож виникла ідея створити спільно з дітьми з усього світу велику фреску. Ми розпочали виготовлення цієї фрески з України. У центрі зображення України, а навкруги невеликі плитки, що виготовляли діти з різних країн світу: Італії, Бельгії, Франції, Люксембургу, Китаю, Німеччини. Ці плитки — символ того, що діти з різних країн підтримують Україну».

     Художник вважає, що арттерапія допомагає досягти психологічної гармонії. Тому не випадково, що в час війни митець приїхав саме в Україну, щоб розпочати створення задуманого ним артоб’єкту — панно «Україна — Ельдорадо майбутнього».

     Створення панно розпочалося у Люксембурзі, далі художник подорожував зі своєю майстернею європейськими країнами, був у деяких країнах Африки, й повсюдно залучав до творчості дітей. Навесні 2023 року приїхав в Україну та проводив свої заняття у Львові, в Коломиї, в т.ч. і в бібліотеках. І ось у середу, 12 квітня, Паскаль прибув у Київ та привіз своє надзвичайне панно. Паскаль Востеландт каже, що наразі до створення панно долучилися діти майже зі 190 країн світу. Сьогодні панно налічує 2 023 керамічні фрагменти, які об’єднуються у збірне полотно майже 12 метрів завдовжки та 2,5 метри заввишки.

     ДЕ ПОДИВИТИСЯ ПАННО у БІБЛІОТЕЦІ

     Панно буде встановлено в читальній залі відділу для молодших читачів НБУ для дітей 14 квітня і доступно для огляду до 20 квітня.

     ГРАФІК ПРОВЕДЕННЯ МАЙСТЕР-КЛАСІВ

     Упродовж тижня з 17 по 20 квітня за спеціальним графіком (графік у гугл-формі) відбуватимуться майстер-класи для київських дітей віком від 3 до 100 років.

     ЯК ПОТРАПИТИ НА МАЙСТЕР-КЛАС

     Індивідуальне відвідування за попередньою реєстрацією у гугл-формі. Час майстерок буде уточнено.

     Групові відвідування здійснюються тільки за попереднім записом (044) 400-39-96 (сектор обліку).

     Тривалість с майстерок 1,5-2 години.

     ФОРМА ОДЯГУ

     Для участі у гончарній майстерці необхідно мати захисний одяг — фартух або халат, щоб не забруднитися.

     Юні майстри, спробуйте себе у гончарній справі та залиште свій слід у цьому незвичайному витворі мистецтва. Позитивні емоції гарантуємо! Адже Паскаль Востеландт — справжній друг та волонтер в Україні, у Люксембурзі працює з дітьми понад 30 років і підкорив дитячі серця своєю щирістю, доброзичливістю та професіоналізмом.

     Далі панно помандрує у різні куточки світу, де його будуть доповнювати своїми виробами інші діти, висловлюючи свою підтримку Україні.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 3/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей