Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Світлій пам’яті Юрія Нікітінського

     28 червня 2023 року на 53-му році життя пішов у засвіти автор дитячих книг, журналіст, редактор Юрій Нікітінський. Письменник був неодноразовим призером і дипломантом літературних премій і конкурсів, зокрема Всеукраїнського конкурсу на найкращий твір для дітей «Корнейчуковська премія».

     Протягом багатьох років Юрій Володимирович працював редактором у журналах, але паралельно з основною діяльністю писав твори для дітей. Вже з 1990 року його вірші, оповідання п’єси та казки виходили у часописах «Барвінок», «Однокласник», «Малятко». Юрій Нікітінський є автором понад десяти книг для дітей. Цікаві та добрі історії про авантюрні пригоди звичайних хлопчиків та дівчаток, розказані з дотепним гумором, вже не один десяток років захоплюють юних читачів.

     Колектив Національної бібліотеки України для дітей висловлює щирі співчуття рідним та друзям Юрія Володимировича. Світлі спогади про талановитого письменника, добру та щиру людину назавжди залишаться у пам’яті вдячних читачів, друзів та колег!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей