Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Пішла із життя Марія Миколаївна Морозенко

         9 жовтня 2023 року відійшла у вічність неймовірно світла і талановита людина, великий друг нашої бібліотеки – Морозенко Марія Миколаївна.

      Непересічна особистість з високими стандартами справедливості, неймовірної людяності та надзвичайної внутрішньої сили. Бракує слів, щоб висловити біль, який принесла ця звістка для кожного, хто знав Марію Миколаївну.

      ЇЇ численний творчий доробок відзначили високими державними нагородами, серед яких Літературна премія імені Лесі Українки, Всеукраїнська літературно-мистецька премія «Київська книга року» тощо. Але головне – її твори дуже любили читачі. ЇЇ книжки для дітей та підлітків – найвищого ґатунку. І вони довгі роки слугуватимуть оберегами її пам’яті для багатьох поколінь.

      Марія Миколаївна була і назавжди залишиться у наших серцях Людиною з великої літери. Людиною, яка осяювала усе, до чого торкалася душею. Пишаємося, що мали честь спілкуватися з нею.

      Висловлюємо щирі співчуття родині Марії Морозенко. Вічна та світла пам'ять.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей