Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Приємно шокуючий фактчекінг від Каті Сіль

       25 жовтня у рамках глобального світового Тижня медіа- та інформаційної грамотності у бібліотеці відбулася зустріч із письменницею, журналісткою Катериною Кисельовою, відомою як Катя Сіль. Гостя на прикладі своєї книги «Ніта. Ховайтесь фейки світу» розставила по полицях, як вберегтися від фейків за допомогою фактчекінгу та критичного мислення.

       Діти брали активну участь у розвінчуванні міфів та викритті брехливої інформації: вони читали книгу авторки у ролях, щоб краще зрозуміти персонажів історії про Ніту та її друзів, а також перевірили свої акторські здібності. Щоб зберегти інтригу, книгу дітям не дали дочитати до кінця, але надали змогу за допомогою Проблемоніга – одного з персонажів книги Каті Сіль – знайти варіанти пошуку джерел фейкової інформації та де правдиву інформацію все таки шукати і як її на достовірність перевіряти. Для цього дітям були роздані листівки з варіантами різної інформації, яку вони або підтверджують на достовірність, або спростовують і визнають її фейком. Викриваючи фейки, діти зверталися до перевірених першоджерел, щоб зрозуміти чи достовірна інформація, чи є вона підтвердженим фактом або просто чиїмось судженням.

       Щоб зрозуміти фінал історії книги і чому не працювала диво-ручка Роздуплю, за допомогою якої начебто будь-хто у школі міг на відмінно написати будь-якої складності контрольну роботу, дітям доведеться перечитати книгу до кінця і викрити цей безглуздий фейк.

       На завершення зустрічі всі діти отримали наліпки-пророцтва із вказаними можливими талантами, які кожен із присутніх може мати у майбутньому. Хтось стане художником, хтось музикантом, а хтось розвінчуватиме фейки, як наша чудова гостя з журналістським та письменницьким талантом Катя Сіль, адже хто, як не завзяті та наполегливі люди будуть допомагати нам та відгороджувати від фейків, доносячи світу лише правдиву інформацію.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей