Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Генрі Ягодкін. 40 днів без видатного художника

         Минуло сорок днів, як відійшов у вічність український художник, чудова людина, друг нашої бібліотеки Генрі Миколайович Ягодкін.

      Непересічна особистість з високими стандартами справедливості, неймовірної людяності та надзвичайної внутрішньої сили. Бракує слів, щоб висловити біль, який принесла ця звістка для кожного, хто знав Марію Миколаївну.

      Генрі Ягодкін відомий заслужений художник України, лауреат Міжнародної літературної премії ім. Г. Сковороди, професор кафедри живопису і композиції НАОМА, представник української школи класичного реалістичного мистецтва. Поєднуючи реалістичний підхід з символічним підтекстом, створив низку художніх циклів із філософсько-міфологічним сенсом, зокрема картини, присвячені давньоруській, дохристиянській культурі праукраїнців і цикл «Свято-Руські Веди».

      Більше ста полотен увійшли до циклу картин про життя та творчість визначного філософа доби бароко Г.С. Сковороди. Національна бібліотека України для дітей мала за велику честь експонувати частину цих творів.

      Світла пам’ять про Генрі Ягодкіна вічно житиме у серцях шанувальників його творчості.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей