Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«Аліска, фронтова лисичка», песики та котики на війні. Реальні історії в
клубі «Камуфляж» від Олени Мокренчук

         Перша зустріч у новому році сторителінг-клубу «Камуфляж» відрізнялася від усіх попередніх, минулорічних. Вперше в гостях у читачів була жінка-воїн, військовослужбовець – майор ЗСУ, журналістка, письменниця Олена Мокренчук. А ще – різнилася історіями, які розповідала гостя. Історії ці вкрай гуманні. Тому що на війні є місце співчуттю, жалю, милосердю. Не лише до людей. Пані Олена показала дітям презентацію зі світлинами наших воїнів та врятованих ними тварин. І на перших світлинах була саме лисичка Аліска, адже книга «Аліска, фронтова лисичка», яку написала Олена Мокренчук, заснована на реальних подіях, учасницею яких була авторка.

      Діти також почули розповіді з перших вуст про події весни 2014 року на рідному письменниці Донбасі, де тоді вона жила, та ще багато історій про людей, з якими Олена Мокренчук пліч-о-пліч захищала Україну на фронті. Письменниця і журналістка, пані Олена, вбачає свою місію в тому, щоб розповідати усім про своїх побратимів, про наших героїв, які боронять рідну землю. Деякі з них уже стали воїнами світла. До речі, розпочинала свій бойовий шлях наша гостя у славнозвісній 72-й бригаді Чорних Запорожців.

      Авторка у своїх книгах також пише про людей з окупованих територій – і про зустрічі з ними вона розповідала старшокласникам. Підлітки переглядали світлини та слухали, затамувавши подих, адже оповідачка пані Олена дуже вправна, легко знайшла підхід до дитячих сердець. Можливо тому, що у мирному житті пані Олена була вчителькою.

      По завершенні спілкування гостя попросила читачів записати відеопобажання своїм побратимам із 72-ї бригади Чорних Запорожців, зробила спільну світлину із дітьми на згадку про зустріч. Читачі та бібліотекарі придбали у письменниці її книжки з автографом. Тож незабаром книги Олени Мокренчук будуть доступні на полицях нашої бібліотеки.

      Директор НБУ для дітей Алла Гордієнко розповіла письменниці про потужний проєкт #ВишиванкадляЗалужного та продемонструвала точну копію сорочки для головнокомандувача, яка зберігається у бібліотеці разом із прапором України, на якому Валерій Залужний залишив свій автограф спеціально для читачів бібліотеки.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей