Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Пресконференція, присвячена підбиттю підсумків та
оголошенню переможців Пізнавально-краєзнавчого онлайн-екскурсу
«Діти єднають країни. Пізнаємо Україну разом»
до Року української культури в Республіці Молдова

         31 січня у Національній бібліотеці України для дітей відбулася пресконференція, присвячена підбиттю підсумків та оголошенню переможців Пізнавально-краєзнавчого онлайн-екскурсу «Діти єднають країни. Пізнаємо Україну разом» до Року української культури в Республіці Молдова.

      Мета та основні завдання онлайн-екскурсу: підтримка культурних зв’язків між українським та молдовським народами; знайомство молдовських дітей із культурою, історією, пам’ятками архітектури та культурними об’єктами України; полікультурне виховання дітей у дусі миру й толерантності; розвиток творчих здібностей; спонукання учасників до вивчення культури, звичаїв та традицій інших країн та народів; сприяння гуманному міжнародному спілкуванню.

      За участі: Алли Гордієнко, генерального директора Національної бібліотеки України для дітей, президента Національної секції IBBY; Євгенії Бежан, генерального директора Національної дитячої бібліотеки ім. Іона Крянге (Кишинеу, Республіка Молдова), президента Національної Секції IBBY в Республіці Молдова; Штєфана Горди, міністра-радника (з політичних питань) Посольства Республіки Молдова в Україні; Катерини Орлюк, начальника відділу соціокультурного розвитку регіонів Управління соціокультурного розвитку Міністерства культури та інформаційної політики України; Олесі Юрченко, першого секретаря з гуманітарних питань Посольства України в Республіці Молдова; Тетяни Нідєлку, віцепрезидента громадської організації «Асоціація молдован України «ВАТРА»; бібліотечних фахівців НБУ для дітей, Національної дитячої бібліотеки ім. Іона Крянге, обласних бібліотек для дітей, бібліотек територіальних громад, що надають культурні послуги дітям; дітей-учасників та фіналістів онлайн-екскурсу; учнів ліцеїв ім. М. Коцюбинського, ім. І. Нечуя-Левицького (Кишинеу, Республіка Молдова).

      У своєму виступі Алла Гордієнко наголосила на співпраці Національних секцій Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY, багаторічному партнерстві національних бібліотек двох країн, підтримці культурних зв’язків шляхом організації спільних фахових заходів для бібліотечного персоналу та розвитку творчих здібностей дітей.

      Штєфан Горда привітав організаторів такої важливої, актуальної події та наголосив, що наші дві країни об’єднані майбутнім. Представив проєкти Міністерства культури Республіки Молдова, що покликані формувати національні ідеї єдності, толерантності та спільних традицій.

      Катерина Орлюк висловила слова подяки керівникам обох національних бібліотек за те, що визначили важливі пріоритетні напрями діяльності, які об’єднали у спільній роботі з виховання молодого покоління, яке пізнає історію та культуру не лише власної держави, а й інших країн.

      Олеся Юрченко привітала усіх, хто долучився до проєкту — організаторів та учасників — від імені Марка Шевченка, Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Молдова, а також передала Національній дитячій бібліотеці ім. Іона Крянге 12 книг українських авторів, виданих Посольством України в Республіці Молдова за сприянням Першої Леді України п. Олени Зеленської.

      Лоліта Канєєв, керівник відділу медіатеки Національної дитячої бібліотеки ім. Іона Крянге у своєму виступі «Книги для дітей українських авторів, видані у Республіці Молдова» наголосила на роботі бібліотеки з популяризації творчого доробку українських письменників для дітей Республіки Молдова, презентувала цікаві форми роботи, які допомагають дітям знайомитися з літературою інших країн. Також представила українські книги у фондах бібліотеки в перекладі румунською мовою, найстаріша з яких «Микола Джеря» видана у 1940 р.

      Звучали привітання від читачів НБУ для дітей — учасників онлайн-екскурсу для учнів ліцеїв ім. М. Коцюбинського, ім. І. Нечуй-Левицького (Кишинеу, Республіка Молдова).

      Наостанок оголошено переможців Пізнавально-краєзнавчого онлайн-екскурсу «Діти єднають країни. Пізнаємо Україну разом», з іменами яких можна ознайомитися за посиланням.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей