Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Вікімарафон–2024

         30 січня 2004 року – День народження української Вікіпедії. Починаючи з 2014 року, до дня заснування української Вікіпедії, проводяться вікіфлешмоби, які починаючи з 2017 року отримали назву «Вікімарафон». Ідею проведення цих заходів в українській Вікіпедії одним із перших висловив Ігор Костенко, дописувач Вікіпедії, активіст Євромайдану, який, на жаль, загинув.

      У рамках відзначення 20-річчя української Вікіпедії, 2 лютого 2024 р. ініціативні бібліотекарі приєдналися до Вікімарафону-2024. Цікаві факти про світову та українську Вікіпедію, покрокова демонстрація реєстрації та знайомство з віртуальним майстром створення статей – ці питання розглядалися у презентації. Практичне створення статті: вибір осіб, робота з шаблонами, використані джерела, посилання на існуючі статті Вікіпедії та зовнішні ресурси інтернету – все це було захоплюючим та реально втіленим дійством.

      Дякуємо Вікімедіа Україна за можливість розвиватися та пізнавати, за надану сувенірну продукцію для учасників заходу.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей