Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Україна читає дітям. Катерина Терлецька

        У Національному проєкті «Україна читає дітям» беруть участь відомі українці, переважно це письменники, артисти, інколи політики. І, мабуть, перший раз до нас завітала науковиця – докторка фізико-математичних наук, завідувачка лабораторії математичних наук НЦ МАН України, популяризаторка науки Катерина Терлецька.

        Під час зустрічі зі старшокласниками мова йшла не тільки про математику, в яку ще зі шкільних часів закохана пані Катерина, а й взагалі про українську науку, ставлення до науковців у нашій країни, про жінок, які обрали для себе цю нелегку діяльність. Як виявилося, математика – це не просто набір цифр, формул та рівнянь. Це можливість пояснити багато явищ навколо нас, спрогнозувати майбутнє.

        Гостя розповіла, що в сучасному світі виникають та розвиваються корисні та цікаві напрями на стику декількох наук. Сама пані Катерина займається дослідженням ролі океанічних хвиль у зміні клімату нашої планети. Науковиця презентувала книгу «Клімат у твоїх руках», написану у співавторстві з письменником Дмитром Кузьменком. Прочитавши її, можна за допомогою неважких експериментів зрозуміти основні поняття щодо клімату. Гостя також була ініціатором створення освітнього проєкту «Дійсна наука», у рамках якого для школярів України читають лекції науковці.

        На завершення зустрічі пані Катерина побажала підліткам не боятися експериментувати, наполегливо шукати своє місце у світі і впевнено йти до мети.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей